
A tökéletes low carb/keto tortilla wrap. Bármivel töltheted, készíthetsz vele gyrost is, de fogyaszthatod kenyér helyett is.
A tészta:
▪️ 50 g lenmagliszt
▪️ 5 g xantángumi
▪️ 2 tojás
▪️ Só
▪️ 50 ml víz
▪️ 15 g kókuszolaj
▪️ 30 g mandulaliszt a tészta gyúrásához


A mandulalisztet csak a végén kell felhasználni, így azt ne öntsd a keverőtálba, csak tedd egyelőre félre.
Először a száraz összetevőket keverd össze. (Ez a xantán miatt fontos, hiszen a xantán nedves alapanyagokkal keverve azonnal elkezdi azokat sűríteni, és ha először nedvesség éri, akkor már nem fogod tudni megfelelően hozzákeverni a többi hozzávalót.) Ezután adagold hozzá a nedves összetevőket, és keverd simára. Annak ellenére, hogy a tészta gluténmentes, a xantánnak köszönhetően mégis nagyon jól kezelhető, gyúrható lesz.
A mandulalisztet oszlesd szét gyúrótáblán vagy szilikonlapon, és ezen óvatosan gyúrd át a tésztát. Szeleteld 4 felé, és 2 sütőpapír között nyújts ki a wrapokat kb 3 mm vastagságúra. A sütőpapírt ekkor még nem fogod tudni leválasztani a tésztáról. Azzal együtt tedd sütőbe. Amint a tészta átsült, a papír magától elválik tőle.
Sütés: 180 fokon 10 perc


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi low-carb főétel receptet is, és tárazz be az egészséges recept ötletekből!