
Az biztos, hogy nehéz lenne lemondani róla, de épp ez az izgalmas a reformkonyhában, hogy kivétel nélkül mindenre lehet egészséges alternatívát találni, még házi kalácsból is süthetünk diétásat, egészségeset!
Gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú kalács mandulalisztből és bambuszrost lisztből:
Nagyon egyszerű, gyorsan elkészül és röpke fél óra alatt meg is sül. Készülhet fehér tésztával, de fonhatjuk kakaóssal is. Ha kakaóssal szeretnéd fonni, akkor a lenti mennyiségekkel a kakaós felét is elkészítheted, csupán hozzá kell adnod pluszban egy púpos evőkanál holland kakaóport. Ha mellőznéd a kakaós felét, akkor duplázd meg ezeket a mennyiségeket:
▪️ 20 g bambuszrost liszt
▪️ 30 g mandulaliszt
▪️ fél csomag sütőpor
▪️ édesítő (eritritből kb 30 g)
▪️ 1 teáskanál xantán
▪️ 100 g krémes túró
▪️ 2 tojás
Fontos a xantán miatt, hogy először a száraz alapanyagokat keverd össze, csak azután add hozzá a túrót és tojásokat. Keverd simára, majd mandulaliszten gyúrd át és formázd, hogy fonni vagy tekerni tudd a kakaós felével.
Sütés: 180 fokon 30 percig.
Szénhidrátcsökkentett kalács bambuszrostliszttel: mutatjuk videón is!


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi fitt reggeli receptet is, és tárazz be az egészséges reggeli ötletekből!