
Piskóta:
▪️200 ml kókusztej a chiamag áztatásához (áztasd benne legalább 20 percig a magokat)
▪️4 csapott ek chiamag
▪️édesítő (Borchers stevia-eritrit keverékből kb 50 g-ot tettem bele)
▪️2 csapott ek lágy kókuszolaj
▪️4 csapott ek kókuszliszt (kb. 40 g)
▪️1 cs sütőpor
▪️1 lime leve
Sütés: 180 fokon fél órán át sütöttem.
Gyümölcsös krém:
▪️édesítő
▪️200 g olvasztott málna
▪️3 csapott tk xantángumi (ezt nem lehet kihagyni, mert ettől lesz masszív, kemény pudding vagy zselészerű a krém, de ha nincs otthon xantán, akkor lehet helyettesíteni más zselésítő anyaggal, pl. zselatinnal vagy agar-agarral.)
▪️200 g kókuszjoghurt
A xantán nem igényel főzést, így a krémet csak turmixolni kell, főzni nem.
“Mindenmentes” gyümölcsös torta: Mutatjuk videón is!
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!