Leírás
Köleslisztből készült gluténmentes feketebors ízesítésű orsó száraztészta.
Az Eden Premium kölestészta saját recept alapján készül tésztaüzemünkben. Kellemes sárga színét a leheletnyi kurkumának köszönheti, állagát főzés után is megtartja. A tésztához nem használtunk tojást és szóját sem.
A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis magas. Beltartalmi értékei miatt érdemes lehet az étrendbe iktatni. A köles természetéből eredően gluténmentes és általában jelentős mennyiségű esszenciális aminosavat tartalmaz.
Az útifű maghéj jó rostforrás lehet a mindennapokban. Magas rosttartalmú élelmiszerek fogyasztásával jót tehetünk emésztésünknek, lassíthatjuk a szénhidrátok felszívódását.
Összetevők, tápértékek
Összetevők: kölesliszt (79 %), ivóvíz, quinoa liszt, gluténmentes sörélesztő pehely, útifű maghéj liszt, feketebors
Elkészítési javaslat: Forrásban lévő vízben, alacsony fokozaton 2-4 percig főzzük, ha kész leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat!
Átlagos tápérték 100 g termékben |
|
Energia |
1377 kJ / 326 kcal |
Zsír |
2,8 g |
–amelyből telített zsírsavak |
0,6 g |
Szénhidrát |
61 g |
–amelyből cukrok |
<0,5 g |
Rost |
6,6 g |
Fehérje |
11 g |
Só |
0,02 g |
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország