Az útifű maghéj alkalmas közvetlen felhasználásra, italokba keverve (víz, tea, gyümölcslé), vagy ételekbe keverve, azok sűrítésére is (levesek, főzelékek, stb.)
Ördögnyelv gyökeréből készült sűrítőanyag, ideális paleolit, vegán, vegetáriánus diétához. Egyedülálló vízmegkötő képessége miatt már kis mennyiség is elegendő.
A Vita2you útifű maghéj liszt finomra őrölt, gluténmentes lisztféle, mely magas rosttartalommal bír, így kiváló kiegészítője a diétás, fogyókúrás étrendeknek.
A xantán gumi a gluténmentes lisztek varázsszere! Gyúrhatóvá, ruganyossá teszi a magliszteket. Ideális szószok sűrítéséhez, desszertek és fagylaltok készítéséhez.
Az útifű maghéj alkalmas közvetlen felhasználásra, italokba keverve (víz, tea, gyümölcslé), ételekbe keverve, azok sűrítésére is (levesek, főzelékek, stb.)
Kiváló alapanyag ételek sűrítéséhez, zselésítéséhez, valamint maglisztekhez adva javítja azok állagát. Alacsony kalória-, szénhidrát- és zsírtartalmú lisztféle.
A Borchers bio útifű maghéj alkalmas szószok, turmixok, levesek és pudingok sűrítésére. Folyadékkal, például vízzel vagy gyümölcslével keverve, természetes rosttartalmú ital készíthető belőle. Müzlidnek is kiváló kiegészítője lehet.
Az útifű maghéj alkalmas közvetlen felhasználásra, italokba keverve (víz, tea, gyümölcslé), ételekbe keverve, azok sűrítésére is (levesek, főzelékek, stb.)
Kiválóan alkalmas krémek, pudingok, zselék készítésére, valamint süteményekbe, kenyerekbe, péksüteményekbe, a tészta állagának javítására.
Raktáron
3.249 Ft
Vásárlóink visszajelzései
A glutén rugalmasságot biztosító képességeinek pótlása gluténmentes süteményekben:
A búzalisztes tészta rugalmasságát a benne található glutén adja. A glutén egyfajta "ragasztóként" viselkedik a tésztában: a gliadin és a glutenin fehérjék víz és gyúrás hatására rugalmas hálót alkotnak, amely megköti a vizet és biztosítja a tészta formázhatóságát. Ezért tudunk búzalisztből és vízből olyan nyújtható, gyurmaszerű tésztát készíteni, amely könnyedén formázható, rugalmas és stabil.
A gluténmentes lisztek, magőrlemények azonban nem tartalmaznak glutént, így a tésztájuk egészen másként viselkedik: inkább finom masszát alkotnak, ami nem formázható, ezért nem tudunk belőlük nyújtható, tekerhető vagy akár fonható tésztát készíteni. Ahhoz, hogy ezt a problémát kiküszöböljük, és akár mandulalisztből is készíthessünk például kiflit, fonott kalácsot vagy akár kakaós csigát, érdemes olyan állagjavítókat is használni, amelyek képesek a glutén fizikai tulajdonságait pótolni. Így bármilyen klasszikus péksüteményt elkészíthetünk gluténmentes változatban, akár ketogén és paleo diétába is beilleszthető lisztfélékből.
Ebben lehetnek segítségünkre az olábbi természetes alternatívák, mint a jól ismert xantán, guarmagliszt, konjac liszt, valamint az útifű maghéj és annak őrleménye. Ezek az összetevők sűrítő, vízmegkötő és rugalmasságot biztosító képességeikkel elősegítik, hogy a gluténmentes tészták jobban kezelhetők és stabilabbak legyenek.
Partnereink a legjobb minőségű diétás termékek gyártói