Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Állagjavítók a gluténmentes konyhában

Rendezés:
Gyártó: PaleoCentrum

Paleolit Konjac liszt 100g

Raktáron
1.399 Ft
Gyártó: GymBeam

GymBeam Xantángumi 100g

Raktáron
1.290 Ft
Gyártó: PaleoCentrum

Paleolit Útifű maghéj liszt 200g

Raktáron
1.889 Ft
Gyártó: Nature Cookta

Nature Cookta Útifű maghéj 300g

Raktáron
2.350 Ft
Gyártó: Nature Cookta

Nature Cookta Konjac liszt 100g

Raktáron
1.590 Ft
Gyártó: Nature Cookta

Nature Cookta Útifű maghéj liszt 250g

Raktáron
2.115 Ft
Gyártó: Vita2You

Vita2You Útifű maghéj liszt 750g

Raktáron
6.025 Ft
Gyártó: Vita2You

Vita2You Xantán gumi 250g

Raktáron
4.590 Ft
Gyártó: PaleoCentrum

Paleolit útifű maghéj 95% 400g

Raktáron
4.155 Ft
Gyártó: Vita2You

Vita2You Konjac liszt 250g

Raktáron
4.590 Ft
Gyártó: Wolfberry

Wolfberry Xantángumi 100g

Raktáron
1.690 Ft
Gyártó: Szafi

Szafi Reform Útifű maghéj liszt 250g

Raktáron
3.249 Ft

NoCarb Zselésítő alappor gumicukorhoz 100g

Raktáron
1.765 Ft
Gyártó: PaleoCentrum

Paleolit Útifű maghéj 85% 400g

Raktáron
3.425 Ft
Gyártó: Borchers

Borchers Bio útifű maghéj 160g

Raktáron
2.790 Ft
Gyártó: PaleoCentrum

Paleolit útifű maghéj 95% 200g

Raktáron
2.399 Ft
Gyártó: Szafi

Szafi Reform Konjakgumi (Konjac liszt) 100g

Raktáron
2.239 Ft
Gyártó: PaleoCentrum

Paleolit Útifű maghéj 85% 200g

Raktáron
1.869 Ft
Gyártó: Szafi

Szafi Reform Útifűmaghéj 250g

Raktáron
3.249 Ft

Vásárlóink visszajelzései

A glutén rugalmasságot biztosító képességeinek pótlása gluténmentes süteményekben:

A búzalisztes tészta rugalmasságát a benne található glutén adja. A glutén egyfajta "ragasztóként" viselkedik a tésztában: a gliadin és a glutenin fehérjék víz és gyúrás hatására rugalmas hálót alkotnak, amely megköti a vizet és biztosítja a tészta formázhatóságát. Ezért tudunk búzalisztből és vízből olyan nyújtható, gyurmaszerű tésztát készíteni, amely könnyedén formázható, rugalmas és stabil.

A gluténmentes lisztek, magőrlemények azonban nem tartalmaznak glutént, így a tésztájuk egészen másként viselkedik: inkább finom masszát alkotnak, ami nem formázható, ezért nem tudunk belőlük nyújtható, tekerhető vagy akár fonható tésztát készíteni. Ahhoz, hogy ezt a problémát kiküszöböljük, és akár mandulalisztből is készíthessünk például kiflit, fonott kalácsot vagy akár kakaós csigát, érdemes olyan állagjavítókat is használni, amelyek képesek a glutén fizikai tulajdonságait pótolni. Így bármilyen klasszikus péksüteményt elkészíthetünk gluténmentes változatban, akár ketogén és paleo diétába is beilleszthető lisztfélékből.

Ebben lehetnek segítségünkre az olábbi természetes alternatívák, mint a jól ismert xantán, guarmagliszt, konjac liszt, valamint az útifű maghéj és annak őrleménye. Ezek az összetevők sűrítő, vízmegkötő és rugalmasságot biztosító képességeikkel elősegítik, hogy a gluténmentes tészták jobban kezelhetők és stabilabbak legyenek.

Az oldal tetejére