Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Zabpehelylisztes gyümölcstorta

Gyümölcstorta zabpehelylissztes gluténmentes piskótával
Az egészségtudatos táplálkozásban a finom desszertek is helyet kaphatnak, méghozzá tápláló alapanyagokkal felturbózva! Süteményeknél a búzaliszt kiváltása gyerekjáték, szinte végtelen alternatíva áll rendelkezésre. Gluténmentes diétában a zabliszt és zabpehelyliszt szinte a legkedveltebb alapanyagok, mert palacsintától kezdve kekszeken át a piskótafélékig bármi elkészíthető belőlük!

Ez a gyümölcstorta zabpehelylisztes piskótával készült, és még finomabb is, mint a klasszikus búzalisztes változat!

Hozzávalók:
▪️ 100 g zabpehelyliszt
▪️ Vanília aroma
▪️ 5 g sütőpor
▪️ Datolya paszta vagy más édesítő ízlés szerint
▪️ 50 ml tej (növényi is megfelel)
▪️ 3 nagy (“L”-es méretű) tojás

Nem szükséges szétválasztani a tojásokat és habbá verni a fehérjét, csak nyugodtan keverd össze azonnal a hozzávalókat egy tálban, és öntsd tortaformába. Nagy, 26-27 cm-es formába lesz elég ez a mennyiség.

Sütés: 180 fokon légkeverés nélkül 30 perc

Zselé:
▪️ 500 ml 100%-os almalé
▪️ 1 teáskanál agar-agar

Az agar-agar ugyanúgy működik, mint a zselatin, de állati eredetű alapanyag helyett teljesen növényi alternatíva. Keverd el a hideg almalével, majd forrald 2 percig. Közben folyamatosan kavargasd.

A kihűlt zablisztes piskótát díszítsd gyümölcsökkel, és öntsd rá a tortazselét még azelőtt, hogy kihűlne. Helyezd hűtőbe a tortát addig, amíg teljesen kihűl, a zselé pedig megszilárdul.

Hozzáadott cukormentes győmölcstorta Növényi tejjel lazított tésztával és agar-agaros almalézselével

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Nézz szét további alacsony szénhidráttartalmú és ketogén sütemény receptek között, és készíts finom, egészséges édességeket!

 

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére