Ez a gyümölcstorta zabpehelylisztes piskótával készült, és még finomabb is, mint a klasszikus búzalisztes változat!
Hozzávalók:
▪️ 100 g zabpehelyliszt
▪️ Vanília aroma
▪️ 5 g sütőpor
▪️ Datolya paszta vagy más édesítő ízlés szerint
▪️ 50 ml tej (növényi is megfelel)
▪️ 3 nagy (“L”-es méretű) tojás
Nem szükséges szétválasztani a tojásokat és habbá verni a fehérjét, csak nyugodtan keverd össze azonnal a hozzávalókat egy tálban, és öntsd tortaformába. Nagy, 26-27 cm-es formába lesz elég ez a mennyiség.
Sütés: 180 fokon légkeverés nélkül 30 perc
Zselé:
▪️ 500 ml 100%-os almalé
▪️ 1 teáskanál agar-agar
Az agar-agar ugyanúgy működik, mint a zselatin, de állati eredetű alapanyag helyett teljesen növényi alternatíva. Keverd el a hideg almalével, majd forrald 2 percig. Közben folyamatosan kavargasd.
A kihűlt zablisztes piskótát díszítsd gyümölcsökkel, és öntsd rá a tortazselét még azelőtt, hogy kihűlne. Helyezd hűtőbe a tortát addig, amíg teljesen kihűl, a zselé pedig megszilárdul.
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Nézz szét további alacsony szénhidráttartalmú és ketogén sütemény receptek között, és készíts finom, egészséges édességeket!