
Íme egy alternatíva, amivel mellékízek nélkül készíthetsz szénhidrátcsökkentett, gluténmentes habarást:
Mutatom, hogy én hogyan készítem a főzelékeket búzaliszt nélkül úgy, hogy a végén mégis pontosan ugyanolyan az ízük, mintha búzaliszttel habartam volna őket. Nálam a titkos kombó a bambuszrost liszt és a konjac liszt keveréke.
A bambuszrost tökéletesen ízetlen, szóval akit zavarnak a reform lisztek egyedi aromái, annak a bambuszrost liszt áldás. Ránézésre is hasonló, sőt még fehérebb és tisztább, mint a búzaliszt, ráadásul majdnem teljesen szénhidrátmentes. Mivel gluténmentes is, ezért kicsit máshogy viselkedik a finomlisztnél, de lehet keverni konjac liszttel vagy útifű maghéjjal, és akkor már tökéletesen tudja ugyanazt adni, mint a sima lisztes habarás: krémes lesz a főzelék, és ízre, színre, állagra sem tér el a megszokottól.
Hozzávalók 2-3 liter főzelékhez vagy krémleves habarásához:
▪️ 3 evőkanál bambuszrost lisztet
▪️ 1 teáskanál konjac liszt
▪️ 250 ml tej vagy tejszín (növényi is megfelel, például Kara kókuszkrém)
Az újévi életmódváltás nem kell, hogy lemondásokkal járjon, és ebben a bambuszrost liszt különösen nagy segítséget nyújt, mert számos ételben helyettesítheted vele a sima lisztet. A bambuszrost liszt és konjac liszt kombinációjával pedig köszönhetően könnyedén készíthetsz finom, egészséges főzelékeket és leveseket, de még süteményeket vagy pékárukat is anélkül, hogy le kellene mondanod a megszokott ízekről. Ezzel a két alapanyaggal nemcsak a glutén- és szénhidrátbevitelt csökkentheted, hanem a rostbevitelt is növelni tudod. Rögtön 3 legyet is ütsz egy csapára!
Nézd meg videón, hogyan készítettem el ezt a diétabarát főzeléket gluténmentes habarással:
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Böngéssz a többi gluténmentes és low-carb főétel recept között, és meríts ötleteket az egészséges ételek elkészítéséhez!