Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Vegyesbab főzelék bambuszrost liszttel

Főzelék gluténmentes habarással
Ha még az első lépéseket teszed az életmódváltás útján, akkor lehet, hogy komoly fejtörést okoz a búzaliszt kiváltása. Persze, ismeretlen terepen érthető, hogy néha tanácstalan vagy. A legtöbb hagyományos magyar étel ráadásul tartalmaz búzalisztet, és gondolhatnád, hogy emiatt elfelejtheted innentől a kenyérféléket, tésztás ételeket, habart leveseket, és még a főzelékeket is. Pedig erről szó sincs! Az egészséges életmódnak egyébként is elengedhetetlen eleme a főzelék, csak épp reform alapanyagokkal, egészséges, tápláló lisztfélékkel.

Íme egy alternatíva, amivel mellékízek nélkül készíthetsz szénhidrátcsökkentett, gluténmentes habarást:

Mutatom, hogy én hogyan készítem a főzelékeket búzaliszt nélkül úgy, hogy a végén mégis pontosan ugyanolyan az ízük, mintha búzaliszttel habartam volna őket. Nálam a titkos kombó a bambuszrost liszt és a konjac liszt keveréke.
A bambuszrost tökéletesen ízetlen, szóval akit zavarnak a reform lisztek egyedi aromái, annak a bambuszrost liszt áldás. Ránézésre is hasonló, sőt még fehérebb és tisztább, mint a búzaliszt, ráadásul majdnem teljesen szénhidrátmentes. Mivel gluténmentes is, ezért kicsit máshogy viselkedik a finomlisztnél, de lehet keverni konjac liszttel vagy útifű maghéjjal, és akkor már tökéletesen tudja ugyanazt adni, mint a sima lisztes habarás: krémes lesz a főzelék, és ízre, színre, állagra sem tér el a megszokottól.

Hozzávalók 2-3 liter főzelékhez vagy krémleves habarásához:
▪️ 3 evőkanál bambuszrost lisztet
▪️ 1 teáskanál konjac liszt
▪️ 250 ml tej vagy tejszín (növényi is megfelel, például Kara kókuszkrém)

Az újévi életmódváltás nem kell, hogy lemondásokkal járjon, és ebben a bambuszrost liszt különösen nagy segítséget nyújt, mert számos ételben helyettesítheted vele a sima lisztet. A bambuszrost liszt és konjac liszt kombinációjával pedig köszönhetően könnyedén készíthetsz finom, egészséges főzelékeket és leveseket, de még süteményeket vagy pékárukat is anélkül, hogy le kellene mondanod a megszokott ízekről. Ezzel a két alapanyaggal nemcsak a glutén- és szénhidrátbevitelt csökkentheted, hanem a rostbevitelt is növelni tudod. Rögtön 3 legyet is ütsz egy csapára!

Nézd meg videón, hogyan készítettem el ezt a diétabarát főzeléket gluténmentes habarással:

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Böngéssz a többi gluténmentes és low-carb főétel recept között, és meríts ötleteket az egészséges ételek elkészítéséhez!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére