
Szereted a linzert, de a hagyományos fajtát nem eheted ételérzéskenység miatt?
Ez a recept segítségedre lesz abban, hogy ne kelljen lemondanod a finom, omlós linzerről akkor sem, ha ételallergiával kell szembenézned. Nem csak glutént nem tartalmaz, de tojásmentes is!
Íme egy különlegesen finom recept, ami tudatosabb alternatívát kínál a fehér lisztes, cukros linzer helyett:
Hozzávalók:
▪️ 100g barna rizsliszt
▪️ 25g kölesliszt
▪️ 60g tápióka liszt/keményítő
▪️ 10g 1:4 édesítőszer (ízléstől és édesítőszer fajtájától függően több is lehet)
▪️ 6g vaníliás cukorhelyettesítő vagy vanília aroma
▪️ fél bio citrom reszelt héja
▪️ 2g sütőpor
▪️ 80g kókuszolaj/növényi margarin
▪️ 20g arany lenmagliszt 70 g langyos vízzel elkeverve (ez tojáshelyettesítőként funkcionál)
▪️ töltéshez cukormentes eperlekvár
Elkészítés:
- Mérd ki a száraz hozzávalókat, és keverd össze őket alaposan!
- Keverd el az arany lenmaglisztet a langyos vízzel, öntsd aragacsos masszát a száraz hozzávalókhoz, valamint a kókuszolajat is, és alaposan dolgozd össze a tésztát!
- Bambuszrost liszttel szórt felületen azonnal nyújtható (3-4 mm vastagság) és szaggatható, de ha lágynak érzed, tedd hűtőbe 20-30 percre a tésztát!
- Süsd 13-15 percig (sütőtől függ) alsó felső sütési módban 180 fokon!
- Kihűlést követően töltsd lekvárral, és fogyasztás előtt tedd félre 2-3 napra fém dobozba, hogy megpuhuljon!


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!