
A piskóta egyszerűen elkészíthető, a bambuszrost lisztnek köszönhetően pedig extrém alacsony szénhidráttartalommal bír, könnyű és légiesen puha, egyszerűen hibátlan diétás piskóta! A torta tetejére egyszerűen csak cukormentes lekvár és friss gyümölcs került, így ez akármennyire is vonzó a szemnek, tagadhatatlanul egy lusta süti, amit tényleg nagyon könnyű összedobni. Ez a recept hibátlan választás, ha egy egészségesebb desszertre vágysz, ami nem tartalmaz se hozzáadott cukrot, se búzalisztet!
Piskóta hozzávalói:
▪️ 60 g vaj felolvasztva
▪️ 150 g natur joghurt
▪️ 20 g bambuszrost liszt
▪️ 3 tojás
▪️ édesítő (60 g eritrit)
▪️ 1 teáskanál sütőpor
▪️ vanília aroma

Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat gőz felett vagy akár mikróban. Keverd össze a hozzávalókat egy tálban. A tojások fehérjét nem szükséges habbá verni, nyugodtan beleütheted egyben is mind a 3 tojást. Egy 17 cm átmérőjű tortaformát bélelj ki sütőpapírral és öntsd bele.
Sütés: 160 fokon 50 perc.
Nézz szét a Fittpiacon a cukormentes lekvárok között, és válaszd ki a kedvencedet, amivel megkoronázhatod ezt a finom low carb piskótát!
Szilvatorta bambuszrost lisztes piskótával: mutatjuk videón is!
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!