Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Szénhidrátcsökkentett kalács

Szénhidrátcsökkentett kalács -  cukor és búzaliszt hozzáadása nélkül készült
A kalács szinte mindenkinek gyerekkori kedvence, talán ezt kijelenthetjük. Egy pohár kakaóval vagy tejjel mennyei desszert, de laktató reggeli is lehet!

Az biztos, hogy nehéz lenne lemondani róla, de épp ez az izgalmas a reformkonyhában, hogy kivétel nélkül mindenre lehet egészséges alternatívát találni, még házi kalácsból is süthetünk diétásat, egészségeset!

Gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú kalács mandulalisztből és bambuszrost lisztből:

Nagyon egyszerű, gyorsan elkészül és röpke fél óra alatt meg is sül. Készülhet fehér tésztával, de fonhatjuk kakaóssal is. Ha kakaóssal szeretnéd fonni, akkor a lenti mennyiségekkel a kakaós felét is elkészítheted, csupán hozzá kell adnod pluszban egy púpos evőkanál holland kakaóport. Ha mellőznéd a kakaós felét, akkor duplázd meg ezeket a mennyiségeket:
▪️ 20 g bambuszrost liszt
▪️ 30 g mandulaliszt
▪️ fél csomag sütőpor
▪️ édesítő (eritritből kb 30 g)
▪️ 1 teáskanál xantán
▪️ 100 g krémes túró
▪️ 2 tojás

Fontos a xantán miatt, hogy először a száraz alapanyagokat keverd össze, csak azután add hozzá a túrót és tojásokat. Keverd simára, majd mandulaliszten gyúrd át és formázd, hogy fonni vagy tekerni tudd a kakaós felével.

Sütés: 180 fokon 30 percig.

Szénhidrátcsökkentett kalács bambuszrostliszttel: mutatjuk videón is!

 

 
Szénhidrátcsökkentett kalács - bambuszrostliszttel készült Szénhidrátcsökkentett kalács -  a bambuszrostliszt xantán gumi hozzáadásával jól gyúrhatóvá válik

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi fitt reggeli receptet is, és tárazz be az egészséges reggeli ötletekből!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére