
Gluténmentes répatorta bambuszrost liszttel – cukormentes, alacsony szénhidráttartalmú sütemény recept
Ha a klasszikus répatorta a kedvenceid közé tartozik, de szeretnéd egészséges alapanyagokból elkészíteni, akkor ezt a cukormentes és búzalisztmentes verziót mindenképp ki kell próbálnod! Ha gluténmentesen étkezel, ha kerülöd a kristálycukrot, ha figyelsz a napi szénhidrátbevitel minimalizálására, ez a répatorta tökéletes lesz számodra. Ez az egészséges, diétás süti bambuszrost lisztből készül. Ideális választás húsvétra, de bármelyik évszakban megállja a helyét, ha egy könnyed, mégis laktató édességet keresel.
Hozzávalók (26 cm-es kerek tortaformához):
▪️250 g reszelt sárgarépa (ha még alacsonyabb szénhidráttartalmat szeretnél, 150 g is elegendő)
▪️70 g olvasztott vaj
▪️4 tojás
▪️2 teáskanál sütőpor
▪️Vanília aroma ízlés szerint
▪️1 teáskanál fahéj
▪️80 gramm eritrit vagy 20 gramm negyedannyi edesítő
▪️60 g bambuszrost liszt
▪️0,5 dl tej (növényi tej is használható)
Elkészítés:
1. A hozzávalókat egyszerűen keverd össze egy tálban. A tojásokat nem szükséges külön felverni, mehet minden egyben a keverőtálba, és keverd simára, csomómentesre.
2. A masszát öntsd egy sütőpapírral bélelt tortaformába.
Sütés:
180°C-on (alsó-felső sütés, légkeverés nélkül) kb. 35 percig.
Tálalási tipp:
A kihűlt torta tetejét kend meg cukormentes mandulakrémmel – például a Naked Noble kókuszos mandulakrémmel, amit itt, a Fittpiac.hu-n is megtalálsz. Díszítsd pár szem dióval és friss mentalevéllel.


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!