Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Ropogós KETO sajtos keksz

Ropogós sajtos kréker, amit könnyedén felturbózhatsz fűszerekkel!
Egy jó ropogósra sült kréker igazi élvezet, amiről nehéz lenne lemondani: tökéletes választás, ha valami ropogósra vágysz, ha egyszerűen csak nassolnál valamit, ami nem édes, hanem még akár őrülten fűszeres is!

Ezt a sajtos krékert például kedved szerint felturbózhatod akármilyen fűszerekkel, és a legjobb, hogy akkor is fogyaszthatod, ha ketogén diétázol!

Hozzávalók:

▪️20 g inaktív élesztő (ezt technikailag ki is hagyhatod, de isteni ízt ad neki!)
▪️50 g reszelt grana padano vagy parmezán sajt
▪️30 g bambuszrost liszt
▪️5 g xantán vagy konjac liszt
▪️1 tk parajdi só 
▪️1 tk őrölt kömény (kihagyható)
▪️60 g kókuszolaj
▪️1 tojás
▪️50 ml víz

Elkészítés:

  1. Olvaszd fel a kókuszolajat.

  2. Keverd össze a száraz alapanyagokat, majd add hozzá az olvadt kókuszolajat és a többi nedves alapanyagot.

  3. Dolgozd össze

  4. alaposan a tésztát, azután tedd hűtőbe 10 percre.

  5. A kihűlt tészta alá és fölé is szórj kevés bambuszrost lisztet nyújtáskor. Nyújtsd 3-4 mm vékonyra.

  6. Ha ilyen fodros szélű kekszeket szeretnél, derelyevágóval könnyedén megoldhatod.

  7. A kekszeket fektesd sütőpapírra.

Sütés: 160 fokon 30 perc (Légkeverés nélkül)

Sajtos kréker ketogén diétázóknak, inaktív élesztővel Készítsd el saját ropogós sajtos krékeredet! Ideális választás a diétás nassoláshoz!

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére