
Ezt a sajtos krékert például kedved szerint felturbózhatod akármilyen fűszerekkel, és a legjobb, hogy akkor is fogyaszthatod, ha ketogén diétázol!
Hozzávalók:
▪️20 g inaktív élesztő (ezt technikailag ki is hagyhatod, de isteni ízt ad neki!)
▪️50 g reszelt grana padano vagy parmezán sajt
▪️30 g bambuszrost liszt
▪️5 g xantán vagy konjac liszt
▪️1 tk parajdi só
▪️1 tk őrölt kömény (kihagyható)
▪️60 g kókuszolaj
▪️1 tojás
▪️50 ml víz
Elkészítés:
-
Olvaszd fel a kókuszolajat.
-
Keverd össze a száraz alapanyagokat, majd add hozzá az olvadt kókuszolajat és a többi nedves alapanyagot.
-
Dolgozd össze
-
alaposan a tésztát, azután tedd hűtőbe 10 percre.
-
A kihűlt tészta alá és fölé is szórj kevés bambuszrost lisztet nyújtáskor. Nyújtsd 3-4 mm vékonyra.
-
Ha ilyen fodros szélű kekszeket szeretnél, derelyevágóval könnyedén megoldhatod.
-
A kekszeket fektesd sütőpapírra.
Sütés: 160 fokon 30 perc (Légkeverés nélkül)


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!