
A konjac tészta, a fogyókúrázók elsőszámú kedvence:
Ráadásul ha szereted a tésztaételeket, és tetszene, ha a fogyás akkor is zökkenőmentesen menne, ha ehetnéd a kedvenc spagettidet, vagy különböző finom ragukat akár szélesmetélttel is? Akkor próbáld ki a konjac tésztát, ami azért is a fogyókúrázók elsőszámú kedvence, mert a jól ismert ördögnyelv kapszula alapanyagából, ázsiai konjac gyökérből készül. Különlegessége, hogy minimális kalóriatartalommal bír (100g/10kcal), mégis hosszantartó teltségérzetet biztosít. Így könnyedén tudsz nagyon sok kalóriát lefaragni a napi menüdből, ha normál tészta helyett ezt a kalóriacsökkentett tésztát fogyasztod!
Hozzávalók:
▪️ 1 közepes fej vöröshagyma
▪️ kókuszolaj
▪️ 300 g csirkemell
▪️ 400 g gomba (befőtt vagy friss is megfelel)
▪️ 2 evőkanálnyi sűrített paradicsom
▪️ só, bors, tárkony, petrezselyem
▪️ 1 csomag Slendier bio konjac spagetti tészta
Mutatunk egy finom, paradicsomos, gombás receptet csirkemellel, ami tökéletesen passzol a konjac spagetti tésztához vagy szélesmetélthez:
Elkészítés:
Vágd apróra a hagymát, és dinszteld meg kókuszolajon. Add hozzá a csirkemellet, majd süsd kevergetés mellett addig, amíg kifehéredik a hús. Ez csupán pár perc. Amikor kifehéredett a hús, add hozzá a paradicsom pürét, keverd el. Ezután jöhet a gomba és a fűszerek. A konjac tésztát öntsd egy levesszűrőbe, és csapvíz alatt alaposan öblítsd le. Ha jól átmosod a tésztát, teljesen illatmentes lesz, ugyanis a csomag felbontásakor érzett illat nem a tésztáé, hanem azé az ásványi sós vízé, amiben a tészta csomagolva van. A konjac tészta szagtalan és íze sincs, így ha lemosás után bármilyen ízt vagy illatot érzel, az azt jelenti, hogy nem mostad át eléggé. Legalább 30 másodpercig kell a szűrőben a csap alá tartani. Ezután hozzáadhatod a raguhoz, és máris fogyasztható az étel.


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi low-carb főétel receptet is, és tárazz be az egészséges recept ötletekből!