Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Mazsolás diópiskóta

Liszt helyett darált dióval és eritrittel készítve, kókusztejporral díszítve
Dió imádók, figyelem! Ez a sütemény csupa dió, lisztet nem is tartalmaz!

Ez a desszert nem csak egészségesebb alternatíva a hagyományos cukros és búzalisztes desszertekhez képest, de különleges is liszt helyett a sok-sok diónak köszönhetően. A süti alapját a darált dió adja, ami tele van vitaminokkal és hasznos tápanyagokkal. A dióban lévő omega-3 zsírsavak támogatják a szív- és érrendszer egészségét, tehát több érv is szól mellette, hogy búzafinomliszt helyett alkalmazzuk.

Tedd még egészségesebbé cukor helyett eritrittel:

A kristálycukor mellőzése az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy méginkább egészséges életmódra és táplálkozásra törekedjünk. Helyette tökéletes választás az eritrit édesítő, ami ránézésre pontosan olyan, mint az asztali cukor, és adagolása is megegyezik azzal, mégis egy egészséges, természetes édesítőszer. Ez a cukorhelyettesítő kalóriamentes, nem tartalmaz felszívódó szénhidrátot, és nem emeli meg a vércukorszintet, ezért diabéteszesek is fogyaszthatják.

Hozzávalók:
▪️ 200 g darált dió
▪️ Fél tasak sütőpor (8 g)
▪️ Mézeskalácsfűszer ízlés szerint (ki is hagyható)
▪️ 60 g eritrit
▪️ 50 g olvasztott vaj
▪️ 3 tojás
▪️ Vanília aroma
▪️ 70 g mazsola (kihagyható vagy alacsonyabb szénhidráttartalmú alternatívaként helyettesíthető goji bogyóval)
▪️ végül a tetejére szitálhatsz porcukor helyett por eritritet, ami szintén kalóriamentes, így a porcukor kiváltására egy egészséges és alakbarát alternatívát kínál. Ha mégis valamilyen kevésbé édes, de látványos megoldást keresel a porcukor helyettesítésére, akkor pedig a kókusztejpor is szóba jöhet, ez ugyanis enyhén édes, és ugyanolyan hófehér finom por, mint a porrá őrölt eritrit.

Elkészítés:

  • Daráld finom szeműre a diót.

  • Olvaszd fel folyékony állagúra a vajat.

  • Egy tálban keverj össze minden felsorolt hozzávalót a por eritrit vagy kókusztejpor kivételével, hiszen azzal majd a kész süteményt fogod díszíteni.

  • Adagold egy szilikonos cipóformába vagy sütőpapírral bélelt tortaformába. (A forma 20x9 cm, de 16 cm átmérőjű kerek tortaforma is jó vagy muffinként is süthető.)

Sütés: 160 fokon 50 perc alsó-felső sütéssel, légkeverés nélkül.

SZAFI REFORM KÓKUSZ TEJPOR 250G NATURE COOKTA ERITRITOL 500G

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

 

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére