Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Mandulalisztes fánk

Mandulalisztes keto fánkok kókusztejjel és eritrittel, kókusztejporral és levendulavirággal díszítve
Ezek a pihe-puha és finom keto fánkok mandulalisztből készültek!

Élesztő és cukormentesek, a mandulalisztnek köszönhetően pedig nem csak alacsony szénhidráttartalmúak, de gluténmentesek is. Ha mindez nem lenne elegendő pozitívum, akkor itt van még az is, hogy hihetetlen könnyű összedobni, és fél óra alatt kész is lehetsz vele!

Hozzávalók (kb. 14 db):
▪️ 100 g mandulaliszt
▪️ Vanília aroma és reszelt narancshéj
▪️ 8 g sütőpor
▪️ 60 g vaj olvasztva
▪️ 50 ml kókusztej (vagy bármilyen tej)
▪️ 3 tojás
▪️ 50 g eririt

Egyszerűen csak keverd össze a hozzávalókat egy tálban, és azonnal sütésre kész masszát kapsz. Használj tepsis fánk formát vagy annak híján akár mandulalisztes keto muffinnak is tökéletes lesz ez a tészta.

Sütés: 180 fokon kb. 20-25 perc

A tetejét koronázd meg két extrém izgalmas hozzávalóval:

Kókusztejpor és szárított levendulavirág díszíti ezeket a fánkokat! Tudtad, hogy a kókusztejpor tökéletes alternatíva porcukor helyett? Ennek enyhén édes az aromája, így az ízélményhez is hozzáad. A szárított levendulavirág pedig azért olyan sokoldalú, mert nem csak nyugtató hatású teához kiváló, de desszertek díszítéséhez és ízesítéséhez is nagyszerű!

Keto barát fánkok mandulaliszttel és vaníliával, kókusztejes tésztából, levendulával díszítve. Sütőben sült keto fánkok mandula, vanília és narancshéj alappal, kókusztejpor és levendula díszítéssel.

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére