
Élesztő és cukormentesek, a mandulalisztnek köszönhetően pedig nem csak alacsony szénhidráttartalmúak, de gluténmentesek is. Ha mindez nem lenne elegendő pozitívum, akkor itt van még az is, hogy hihetetlen könnyű összedobni, és fél óra alatt kész is lehetsz vele!
Hozzávalók (kb. 14 db):
▪️ 100 g mandulaliszt
▪️ Vanília aroma és reszelt narancshéj
▪️ 8 g sütőpor
▪️ 60 g vaj olvasztva
▪️ 50 ml kókusztej (vagy bármilyen tej)
▪️ 3 tojás
▪️ 50 g eririt
Egyszerűen csak keverd össze a hozzávalókat egy tálban, és azonnal sütésre kész masszát kapsz. Használj tepsis fánk formát vagy annak híján akár mandulalisztes keto muffinnak is tökéletes lesz ez a tészta.
Sütés: 180 fokon kb. 20-25 perc
A tetejét koronázd meg két extrém izgalmas hozzávalóval:
Kókusztejpor és szárított levendulavirág díszíti ezeket a fánkokat! Tudtad, hogy a kókusztejpor tökéletes alternatíva porcukor helyett? Ennek enyhén édes az aromája, így az ízélményhez is hozzáad. A szárított levendulavirág pedig azért olyan sokoldalú, mert nem csak nyugtató hatású teához kiváló, de desszertek díszítéséhez és ízesítéséhez is nagyszerű!


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!