Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Low carb / keto magvas cipó

Alacsony szénhidráttartalmú, magokkal dúsított cipó, mely ketogén diétához is megfelelő és gluténmentes
Alacsony szénhidráttartalmú cipó hihetetlenül gazdag, magvas változatban. Ezt még ketogén diéta alatt is fogyaszthatod, és gluténmentes alapanyagainak köszönhetően cöliáka esetén is belefér az étrendedbe. Nem tartalmaz semmilyen speciális lisztvekeréket, és élesztőtől is mentes kenyérke.

Hozzávalók:

▪️ 50 g bambuszrost liszt
▪️ 70 g arany lenmagliszt
▪️ 15 g útifű maghéj
▪️ 8 g sütőpor
▪️ 1 tk só
▪️ 75 ml almaecet
▪️ 200 ml joghurt (növényi is jó)
▪️ 4 tojás
▪️ magvak, de ez akár ki is hagyható: tökmag, napraforgó mag, dió, fekete szezámmag, fenyőmag, olívabogyó. Mindenből 2 maximum evőkanálnyit tegyél bele.

Összekeverés után azonnal szilikonos formába tettem, de a tészta egészen tömör, ruganyos, így az is működik, ha csak cipót formázol, amit sütőpapíron helyezel el.

Sütés: 170 fokon 50 percig sült alsó-felső sütéssel, légkeverés nélkül.

Alacsony szénhidráttartalmú kenyér összhangban a ketogén és gluténmentes étrendi igényekkel Alacsony szénhidráttartalmú, magvas cipó, tetején fekete szezámmaggal szórva

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi low-carb receptet is, és tárazz be az egészséges finomságokból!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére