
Villámgyors házi lekvár:
Nem kell órákat a konyhában robotolni, és nem kell egyszerre kilószámra befőzni a lekvárt, mert ez a recept olyan gyors, hogy bármikor frissen elkészítheted a kis üvegnyi lekvárodat. Még az sem gond, ha nincs friss gyümölcs otthon, megfelel a fagyasztott is, így akár a tél közepén is elő tudsz varázsolni egy diétás lekvárt például zacskós, vegyes bogyós gyümölcsből, ami bármely áruházban elérhető évszaktól függetlenül. Ráadásul a bogyós gyümölcskeverék (szeder, málna, eper, áfonya, ribizli) ketogén diétába is belefér, hiszen ezek eleve alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsök.
Csakis reform alapanyagokkal dolgozunk:
Ezt lekvárt tartósítószer és cukor nélkül készítheted, a zselésítéshez pedig a méltán népszerű növényi zselésítőre, az agar-agarra lesz szükséged. Az Agar-Agar tökéletes alternatívája a zselatinnak, azzal ellentétben nem állati szövetekből, hanem növényből készül. Ízetlen és színtelen, és pontosan ugyanúgy működik, mint a zselatin. A lekvár édességét fokozhatod eritrittel, ami az egyik legjobb édesítő alternatíva: kalóriamentes, nem tartalmaz felszívódó szénhidrátokat és nincs hatással a vércukorszintre.
Hozzávalók:
▪️ 300 g fagyasztott gyümölcs
▪️ 3 dl víz
▪️ 1 teáskanál agar-agar
▪️ 40 g Eritrit
Forrald fel a gyümölcsöt és vizet, majd add hozzá az édesítőt és egy csapott teáskanál Agar-Agart. Forrald egy percig, és kész is.


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi fitt reggeli receptet is, és tárazz be az egészséges reggeli ötletekből!