Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Könnyű, puha low carb házi kenyér

Alacsony szénhidráttartalmú kenyér készítéséhez használt bambuszrost liszt és lenmagliszt keveréke, amely tökéletes alapanyag a diétás receptekhez.
Egy finom, nagyon könnyen összedobható, alacsony szénhidráttartalmú kenyeret süthetsz bambuszrost liszt és arany lenmagliszt keverékével. Ez a recept ugyan tejfölt tartalmaz, de laktózérzékenyek is elkészíthetik vegán tejföllel vagy zsíros kókusztejjel (ebből a konzerves a legjobb választás, mert az tisztán kókusztej, nem tartalmaz rizstejet, valamint rendkívül sűrű, akárcsak a tejföl).

Sokoldalú diétás kenyérhelyettesítő:

Ez a kenyér kevés szénhidrátot tartalmaz, ketogén diétába is beilleszthető, de paleo étrendben, gluténmentes diétában, és fogyókúra során is tökéletes alternatíva a klasszikus kenyér kiváltására. Legyen szó egészséges táplálkozásról vagy fogyásról, ez a recept megfelelő választás.

Hozzávalók:
▪️ 50 g bambuszrost liszt
▪️ 50 g lenmagliszt
▪️ 10 g útifű maghéj
▪️ Fél tasak sütőpor
▪️ Só
▪️ 200 g tejföl (növényi is megfelel vagy zsíros kókusztej)
▪️ 30 g kókuszolaj
▪️ 4 tojás

Először a száraz összetevőket kell alaposan összekeverni, hogy egyenletesen vegyüljön egymással a 2 liszt és útifűmaghéj, azután következhetnek a nedves hozzávalók. A kenyér azonnal süthető, várni sem kell vele.

Sütés: 160 fokon 40 perc

Aranybarna alacsony szénhidráttartalmú kenyér, amely ideális választás ketogén, paleo és gluténmentes diétákhoz. Tökéletesen illeszkedve bármilyen egészséges étrendbe.

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi low-carb receptet is, és tárazz be az egészséges finomságokból!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére