Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Kókuszlisztes aprósüti

Alacsony szénhidráttartalmú és gluténmentes kókuszlisztből készült puha aprósüti, kókuszvirágcukorral édesítve. Tökéletes választás ketogén diétához.
A kókuszliszt az egyik kiválóbb alapanyag ketogén diétás, low carb vagy akár paleolit diétás süteményekhez. Alacsony szénhidráttartalmú, ami kiváló választássá teszi a szénhidrátbevitelüket csökkenteni kívánók számára. Gluténmentes, így azok is bátran használhatják, akik gluténérzékenyek vagy cöliákiában szenvednek.

A kókuszliszt azért is jobb választás, mint a búzaliszt, mert tápanyagokban gazdag, különösen magas a rost- és fehérjetartalma, melyek révén hozzájárul a teltségérzet növeléséhez és támogatja az egészséges emésztést.

Puha, könnyű aprósüti kókuszlisztből

Ez a süti nem csak búzalisztet nem tartalmaz, de kristálycukrot sem! Finomított cukor helyett kókuszvirágcukorral készül, ami igény szerint eritrittel is helyettesíthető, tovább csökkentve a kalória- és szénhidráttartalmát.

Hozzávalók:
▪️ 20 g kókusztejpor
▪️ 1 dl víz
▪️ 30 g kókuszolaj
▪️ 70 g kókuszvirág cukor
▪️ 60 g kókuszliszt
▪️ 3 tojás
▪️ kókuszvirágszirup a kész keksz locsolásához

Elkészítés:

  1. Keverd össze a hozzávalókat egy tálban.

  2. Kanállal helyezz sütőpapírra kisebb adagokat, amiket kissé lapíts el keksz formára. Ha van szilikonos kekszsütő formád, akkor annak különösen nagy hasznát veheted, de ha nincs, akkor sütőpapír is megfelel.

Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc.

A kókuszliszt remek választás gluténérzékenyeknek és cöliákiásoknak. Alacsony szénhidráttartalma miatt ideális ketogén és paleolit diétákhoz is.

Mit érdemes tudni a kókuszlisztről, ha most ismerkedsz vele?

Használata során fontos figyelembe venni, hogy más lisztekkel összehasonlítva több nedvességet igényel, ezért a receptekben általában több tojást vagy egyéb nedves összetevőt kell hozzáadni, hogy elérjük a kívánt állagot. Mivel több nedvességet képes felszívni, mint például a mandulaliszt, ezért érdemes tartózkodnod attól, hogy különböző receptekben egy az egyben felcseréld a lisztek fajtáját és mennyiségét. Ha kókuszliszttel sütnél süteményt, kekszet vagy akár kókuszlisztes kenyeret, akkor mindig olyan recept alapján dolgozz, ami eredetileg is kókuszlisztet ír elő, így biztos jól fog sikerülni a végeredmény. A kókuszliszt kiváló alapanyaga lehet kenyereknek, palacsintáknak, cukormentes süteményeknek, muffinoknak, piskótának, házi kekszeknek és még sok más desszertnek. Használható tejbegríz helyettesítésére kókuszos kásához, de még hozzáadott cukortól mentes gyümölcsleves habarásához is. Lágy, enyhén édes íze jól harmonizál a különféle ízesítőkkel, így szinte bármilyen édességben felhasználható.

Bio kókusz termékek a ketogén diétás süteményekhez: kókuszliszt, kókuszvirág cukor és kókuszvirág szirup

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére