Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Ketogén, gluténmentes fonott kalács

Gluténmentes és ketogén fonott kalács, kitűnő alacsony szénhidráttartalmú édes kenyér választás húsvétra
Tökéletes húsvéti szendvicshez is édes kenyérként, de ünnepektől függetlenül bármikor élvezheted ezt a finom szénhidrátcsökkentett kalácsot cukormentes lekvárral is!

 

 

Ez a fonott kalács nem csak gluténmentes, de még a ketogén diéta szabályainak is megfelel! A teljes kalács szénhidráttartalma mindössze 12 gramm, köszönhetően annak, hogy cukor helyett eritrittel készül, búzaliszt helyett pedig bambuszrost lisztet és mandulalisztet tartalmaz.

Hozzávalók:
▪️ 60 g bambuszrost liszt
▪️ 30 g mandulaliszt
▪️ 15 g útifű maghéj
▪️ 8 g xantán gumi
▪️ 8 g sütőpor
▪️ édesítő: 50 g eritrit
▪️ 70 g vaj folyékonyra felolvasztva
▪️ 6 tojás

Elkészítés:
Először a száraz alapanyagokat keverd össze alaposan, azután hozzáadhatod a vajat és tojásokat. A tészta rugalmas lesz, jól formázható, tehát fonni is tudod (fonásnál még felvesz pár gramm mandulalisztet), de cipóként is megsütheted, ha fonni nincs kedved.
Sütés előtt kend meg tojásfehérjével.

Sütés: 180 fokon légkeverés nélkül 50 perc.

Gluténmentes ketogén kalács tészta bambuszrost és mandulalisztből készülve Gluténmentes, ketogén fonott kalács frissen sütve, bambuszrost és mandulaliszt alapú tésztából

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére