
Hozzávalók a tésztához:
▪️ 70 g bambuszrost liszt
▪️ 20 g útifű maghéj
▪️ 1 teáskanál xantán
▪️ 8 gramm sütőpor
▪️ 50 ml almaecet
▪️ 200 g tejföl
▪️ 4 tojás
▪️ só
Elkészítés:
Keverd össze alaposan a száraz hozzávalókat, majd add hozzá a nedves alapanyagokat, és dolgozd össze a tésztát. Legjobb, ha szilikon keverőkanalat használsz, de a keto tésztákkal való munka olajozott kézzel is könnyű: csak dörzsöld be a tenyered kókuszolajjal, és máris könnyebben tudod gyúrni a tésztát anélkül, hogy a kezedhez tapadjon.
Ha alaposan összekeverted, nyújtsd kb fél centiméter vastagra, és jöhet a töltelék. Ezen a ponton dönthetsz úgy is, hogy low carb kakaós csiga lesz belőle, de voksolhatsz valami finom bacon-ös verzióra is!
Sajtos töltelék:
▪️ 100 g krémsajt
▪️ 100 g reszelt mozzarella
Sütés: 160 fokon 1 óra


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!