
Próbáld ki ezt a pogit, ami tökmaglisztből és bambuszrost lisztből készül!
Az ízek tökéletesen összeillenek, és a különleges hozzávalók miatt garantáltan elnyeri akár a vendégek tetszését is. Az elkészítése pedig egyszerű, és ha még egy kis xantán gumit is adsz hozzá, akkor a tészta könnyen kinyújtható lesz, így könnyedén szaggathatsz belőle formás kis pogácsákat is.
Miért pont bambuszrost liszt és tökmagliszt?
A bambuszrost különlegessége, hogy teljesen semleges, ízetlen lisztféle, így a markánsabb ízű maglisztek ízét lágyítja. Ráadásul a bambuszrost olyan könnyeddé teszi a tésztát, hogy az valami páratlan! A tökmaglisztnek pedig nem kérdés, hogy a pogácsa a nyerő pálya, ehhez illik a leges legjobban!
Hozzávalók a gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú tökmagos pogácsához:
▪️ 50 g bambuszrost liszt
▪️ 30 g tökmagliszt
▪️ 1 tasak sütőpor
▪️ 5 g xantán
▪️ 80 g parmezán (más reszelt sajttal is jó lehet)
▪️ 30 g kókuszolaj
▪️ 4 tojás
▪️ só
▪️ tojásfehérje a kiszaggatott pogácsák kenéséhez
Egész tökmag szemeket is szórhatsz rá, miután megkented tojásfehérjével, de szezámmag is jó lehet vagy köménymag, reszelt sajt, stb.
Először a száraz alapanyagokat elkeverjük, aztán jöhetnek a nedvesek. A kókuszolaj olvasztva megy bele. Mindent szépen összekeverünk, és nem kell hagyni állni, hanem azonnal kinyújtható, szaggatható.
Sütés: 180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel 20 perc


Szénhidrátszegény pogácsa: mutatjuk videón is!
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!