Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Kelbimbó fasírt airfryer-ben sütve

Kelbimbó fasírt airfryer-ben sütve - egyszerű diétás étel
Az egészséges és finom ételek készítése egyáltalán nem jelent kihívást. Egyszerűen csak szabadjára kell engedned a képzeletedet, hogy hogyan kombinálhatnál össze nagyszerű alapanyagokat. Ha kreatívan gondolkodsz, akkor biztos nem lesz unalmas az étrended! Az alábbi recept egy remek példa erre, hiszen kelbimbóból készült, lenmagliszttel gazdagított fasírtot mutatok, amit én is úgy találtam ki, hogy elgondolkodtam, miként tudnám a fagyasztóból felhasználni a kelbimbót úgy, hogy párosítom a lenmagliszttel. Ez egy nagyon jó taktika, ha nincs ötleted, mit főzhetnél: csak válassz ki 2 alapanyagot, ami fellelhető a konyhában, és gondolkodj kreatívan, hogy hogyan állíthatnál össze belőlük főtt ételt. Könnyen születnek így fasírthoz hasonló vagy serpenyős étel receptek. Nem kell mindig a szakácskönyvre hagyatkozni, bátran találj ki saját recepteket!

Miért éppen ezt a két alapanyagot választottam?

A kelbimbót nagyon szeretem, hiszen különleges íze mellett ez egy olyan zöldség, amely tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így kiváló alapanyag lehet az egészséges ételek elkészítéséhez. Soha nincs olyan, hogy ne lenne egy csomag kelbimbó a fagyasztómban, mert köretként is isteni párolva, netán egyszerűen sütőpapíron megsütve, de főzelékekhez vagy levesekhez adva is feldobja az ízüket. A lenmagliszt pedig az egyik kedvenc maglisztem, ami természetesen gluténmentes. Minden helyzetben, minden receptben jól teljesít! Az arany lenmagliszt íze selymes, diós, ami passzol édes süteményekhez, szénhidrátcsökkentett (low carb) kenyerekhez, de főzelékek sűrítésére is kiválóan alkalmas. Gazdag rostokban és omega-3 zsírsavakban, amelyek szintén hozzájárulnak az egészséges életmódhoz.

A forrólevegős sütőben történő sütés előnyei:

Ha főzés során olajat használok, akkor nálam csak az avokádó olaj vagy a kókuszolaj jöhet szóba, de ha tehetem, kerülöm a plusz zsiradék felhasználását, így tudok a kalóriákon is spórolni. Mivel a konyhám egy nagyszerű Cosori Premium forrólevegős sütővel gazdagodott, újabban rengeteget kísérletezek air fryer receptekkel, és igazán le vagyok nyűgözve a benne készült ételektől! Annak ellenére, hogy az ebben sült ételek nem igényelnek plusz zsiradék hozzáadását, mégis minden tökéletesen átsül, puha és zamatos lesz, ráadásul jelentősen gyorsabban elkészülnek így az ételek, mint a sima sütőben! (Ha nincs otthon ilyen eszközöd, akkor helyezd a fasírt golyókat sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd meg úgy.)

Kelbimbó fasírt:
▪️ 600 g fagyasztott kelbimbó (nem főztem elő, csak kiolvaszottam)
▪️ 100 g bacon apróra vágva
▪️ 3 tojás
▪️ 4 evőkanál lenmagliszt (ehelyett akár szezámliszt vagy tökmagliszt is megfelel)
▪️ só, fehérbors, fokhagymapor
Minden felsorolt összetevőt összekevertem, majd golyókat formáztam. A fasírtokat sütés előtt még lenmaglisztbe forgattam. Airfryerben 180 fokon 20 perc alatt megsültek. Sütőben, sütőpapíron akár 40 percet is igénybe vehet.

Kelbimbó fasírt airfryer-ben sütve - lenmagliszt helyett használhatsz tökmaglisztet vagy szezámmaglisztet is Kelbimbó fasírt airfryer-ben sütve - hozzáadott zsíradék felhasználása nélkül készült

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi fitt reggeli receptet is, és tárazz be az egészséges reggeli ötletekből!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére