Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Kakaós narancstorta mandulaliszttel

Készíts egyszerű gluténmentes narancstortát alacsony szénhidráttartalommal! Tökéletes szülinapra, cukor és búzaliszt nélkül. Finom, diétabarát recept minden alkalomra!
Ez a narancstorta lesz a megmentőd, ha nincs kedved vagy épp szakértelmed ahhoz, hogy egy bonyolult, de látványos tortát elkészíts!

Egy nagyon egyszerű finomság, amellett pedig egészséges is, mert se cukrot, se búzalisztet nem tartalmaz

Alacsony szénhidráttartalmának köszönhetően akár még low carb diétázó családtagodat vagy barátodat is meglepheted vele akár a szülinapján is! A torta alapja és krémje is egyszerűen elkészíthető, így kezdők is bátran nekiláthatnak, nem lesz csalódás a vége. Lássuk, hogyan készül!

Hozzávalók 17 cm-es tortaformához elegendőek. Ha nagyobb tortát készítenél, normál 26-27 cm-es formához egyszerűen csak a mennyiségeket kell dupláznod.

A torta alapja egy könnyű, low carb/keto és gluténmentes piskóta:

Krém:

  • 500 g mascarpone

  • narancs aroma

  • reszelt narancshéj

  • 70 g eritrit

  • opcionális: narancssárga ételszínezék

  1. Alap elkészítése:

    • Keverd össze a felolvasztott vajat, mandulalisztet, kakaóport, eritritet és a tojásokat egy tálban. A tojásfehérjét nem szükséges habbá verni, de ha ragaszkodsz ehhez a lépéshez, nyugodtan megteheted.

    • Öntsd a masszát egy 17 cm-es tortaformába. (Ha nagyobb, 27 cm-es formát használsz, duplázd meg a hozzávalók mennyiségét.)

    • Süsd a tésztát 180 fokon légkeverés nélkül 30 percig, majd vedd ki a sütőből és hagyd a formában teljesen kihűlni.

  2. Krém elkészítése:

    • Keverd össze a mascarponét, narancs aromát, reszelt narancshéjat és eritritet. Ha szeretnéd, adhatsz hozzá narancssárga ételszínezéket is.

    • Simítsd a krémet a kihűlt mandulalisztes piskótára anélkül, hogy a formából kivennéd. Csatos forma használata a legjobb ehhez a tortához, mert amikor a krémmel együtt kihűlt a hűtőben a torta, akkor könnyedén le tudod venni a forma peremét, a torta pedig teljesen egyben marad.

  3. Hűtés:

    • Helyezd a tortát a hűtőbe 1-2 órára, hogy a krém megszilárduljon. Ezután szépen szeletelhető lesz.

Gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú narancstorta: egyszerűen elkészíthető, cukor- és búzalisztmentes desszert. Tökéletes választás diétázóknak és kezdő szakácsoknak! Egyszerű gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú narancstorta recept kezdőknek. Mandulaliszttel és eritrittel készül, így cukor- és búzalisztmentes finomság low carb diétához.

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére