
A hókifli egy igazi klasszikus aprósütemény, amit mindenki ismer és sokan szeretünk. Szerencsére glutén, tej és tojás nélkül is el lehet készíteni finom omlósra, és az a sok porcukor sem szükséges hozzá, ami a hagyományos receptben szerepel. Ha glutén-, tej-, tojás- és cukormentes táplálkozás mellett is szeretnél finom hókiflit készíteni az ünnepre, megtaláltad a megfelelő receptet, hála instagramon @mentessuticake kreativitásának!
Hozzávalók 8-10 db hókiflihez:
-
50 g darált dió
-
25-30 g porcukor helyettesítő édesítő
-
fél bio citrom reszelt héja
-
vanília aroma/őrlemény
-
70 g vegán vaj vagy kókuszolaj
-
Mérd ki és keverd össze a száraz hozzávalókat!
-
Add hozzá az olvasztott zsiradékot és alaposan gyúrd össze a tésztát!
-
Vegyél ki belőle egy darabot és hengergesd a pulton a tenyereddel! A hengert egy picit hajlítsd meg és keskenyítsd el a végét!
-
180 fokon alsó felső sütésen kb. 14-15 perc alatt süsd készre a kifliket!
-
Ha kihűlt, hempergesd porcukor helyettesítőbe és tárold fém dobozban, hogy finom omlós aradjon!


Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!