Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Fanta szelet mandulalisztből, cukormentesen

Gluténmentes Fanta szelet: ínycsiklandó sütemény alacsony szénhidráttartalommal, hozzáadott cukor nélkül
Mióta búcsút intettem a hagyományos búzalisztnek, a kristálycukrot pedig kalóriamentes, felszívódó szénhidráttól mentes édesítőkre cseréltem, valami érdekes történt: ezerszer gyakrabban sütök süteményt, mint korábban bármikor! Rájöttem, hogy a világ legizgalmasabb süteményeit süthetem meg búzaliszt nélkül, egyszerűen csak egészséges, alacsony szénhidráttartalmú lisztféléket kell választanom finomliszt helyett!

Újabb és újabb ötleteim támadnak, milyen egészséges sütiket süssek!

Ahogy újszerű alapanyagokkal kezdtem dolgozni a konyhában, egyszerűen előtört belőlem az a kreatív énem, akinek a létezéséről addig fogalmam sem volt. Magabiztosan kezdtem használni a mandulalisztet, aztán a kókuszlisztre is hamar ráéreztem, hogyan érdemes kezelni. Ma már különböző reformlisztekkel van tele a kamrám, és mindig új ötleteim támadnak. Végre izgalmas a sütés és sikerélményekkel van tele!

Idén az a célom, hogy minél több klasszikus sütemény receptjét alakítsam át úgy, hogy még ketogén diétázók is elkészíthessék:

Saját ötletek helyett most inkább a jól ismert és sokak által kedvelt sütiket fogom sorra venni. Szeretnék minél több hagyományos finomságot ketogén diétába, low carb étrendbe is beilleszthető formában megvalósítani.
Azt tervezem, hogy így készítek el például olyan régi kedvenceket, mint a Mignon, az Eszterházy torta vagy éppen a Fanta szelet, mandulaliszttel, kókuszliszttel, esetleg bambuszrost liszttel.

Elsőként a gyerekkori nagy kedvencemet készítettem mandulalisztes verzióban:

FANTA SZELET RECEPT

✅ Hozzáadott cukor nélkül
✅ Csökkentett szénhidráttartalommal
✅ Gluténmentesen

Hozzávalók a piskótához:
▪️100 g vaj felolvasztva (gőz fölött vagy mikróban)
▪️30 g negyedannyi édesítő
▪️70 g mandulaliszt
▪️30 g kakaópor
▪️1 teáskanál sütőpor
▪️5 tojás

Mindent összekevertem egy tálban, a tojásokat is egyben hozzáadva. A simára kevert masszát eloszlattam a 27 cm-es tortaformában.

Sütés: 180 fokon 40 perc (alsó-felső sütéssel, légkeverés nélkül)

Hozzávalók a krémhez:
▪️200 g puha vaj
▪️porcukor helyett 50 g por eritrit
▪️reszelt narancshéj (friss is jó, én granulátumot használtam)
▪️vanília kivonat
▪️500 gramm krémes vagy rögös túró

Simára kevertem a vajat a por édesítővel, ízesítettem narancshéjjal, vaníliával, majd hozzáadtam a túrót. A krémet a kihűlt piskótára kentem és egyenletesen eloszlattam.

A narancszselét puding helyett növényi zselésítővel, agar-agarral készítettem. Ehelyett zselatin is tökéletes, de számomra az agar-agar vonzóbb, mint vegán alternatíva, és sosem rontom el, ez mindig tökéletesen megdermedt zselét alkot nekem.

Hozzávalók a narancszseléhez:
▪️800 ml 100%-os narancslé
▪️2 teáskanál agar-agar

Folyamatos kevergetés mellett 2 percig forraltam, aztán hagytam langyosra hűlni, mielőtt a torta tetejére csurgattam.

Szeletelés előtt 1 órát pihent a torta a hűtőben.

Fanta szelet mandulalisztből, cukormentesen: mutatjuk videón is!

 

Fedezd fel a hagyományos sütemények új dimenzióját: készíts Fanta szeletet mandulaliszttel és agar-agarral! Készíts narancsos süteményt diétás verzióban: Fanta szelet recept mandulaliszttel, eritrittel, agar-agarral!

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére