Egészséges édesítőszerek
Dia-Wellness Cukorhelyettesítő 1:4 0kcal 500g
Borchers Stevia folyékony édesítőszer 125ml
Borchers Bronz eritrit 275g
Nature Cookta Eritritol 500g
Szafi Reform Eritrit por édesítő (porcukor helyettesítésére) 250g
Az eritrit egy cukoralkohol típusú édesítőszer, amely a többi cukoralkohollal ellentétben energiamentes, 0 kcal kalóriatartalmú. Sokoldalúan felhasználható, kristályos állagának köszönhetően helyettesítheti a kristálycukor használatát.
Borchers Stevia édesítő tabletta 120db
GymBeam Cikória szirup 250ml
Borchers Stevia eritrittel kristályos édesítőszer 300g
Dia-Wellness Paleolit Cukorhelyettesítő 1:4 "negyedannyi" 500g
Borchers Eritrit 400g
Szafi Reform Vaníliás ízű eritrit (eritritol) 500g
GymBeam BIO Datolyaszirup 250ml
Gymbeam BIO Agávé Szirup 250ml
Bombus Datolya szirup 300g
Xukor (Xilit, Nyírfacukor, Xylitol) 1000g
Borchers Bio fairtrade kókuszvirág cukor 275g
Borchers Nyírfacukor xilit light 350g
Szafi Reform Eritrit por édesítő (porcukor helyettesítésére) 500g
Az eritrit egy cukoralkohol típusú édesítőszer, amely a többi cukoralkohollal ellentétben energiamentes, 0 kcal kalóriatartalmú. Sokoldalúan felhasználható, kristályos állagának köszönhetően helyettesítheti a kristálycukor használatát.
Almitas Folyékony stevia 30ml
Almitas Stevia tabletta 300db
Simply Keto Arany eritrit 400g
Dia-Wellness Maci-Sweet mézhelyettesítő 400g
GymBeam Datolyapaszta 1000g
Szafi Reform Eritrit 1000g
Vásárlóink visszajelzései
Ismertető a kategória termékeiről:
A stevia édesítőszer cukorpótlásban verhetetlen
A stevia édesítőszer tiszta édes ízt borítékol, keserű utóíztől mentesen. A cukorhoz képest elenyésző a kalóriatartalma, ráadásul sütéshez és főzéshez egyaránt eredményesen alkalmazható.
A stevia édesítőszer a stevia növény leveléből készül. A gondos válogatásnak köszönhetően a prémium minőség garantálható. A kínálatban találhatsz folyékony, tabletta és kristályos formájú alternatívákat, amik egyforma sikerrel dobhatóak be a mindennapi „mély vízbe”. A folyékony típust többnyire különböző pudingok, krémek, mártások, szószok elkészítésére használják a legtöbben, lévén könnyed oldódásának hála nem okoz fennakadást a fogások elkészítésében. Miközben például a tablettás kiszerelés kiváló alternatíva akkor, amikor a kávé, tea vagy limonádé, hogy csak pár eshetőséget említsünk, egyénileg adagolt édesítése a cél. A feloldódás természetesen ebben az esetben is gyors és maradéktalan. A kristályos, illetve por állagú variáns a sütemények egyik legjobb barátja. Egy az egyben alkalmazható cukor helyett, ami az adagolás, behelyettesítés szempontjából azt jelenti, hogy egy evőkanál stevia pontosan egy evőkanál cukorral ér fel. Szóval még a receptek átgondolása sem jelenthet akadályt, mert tulajdonképpen semmiféle számítgatásra nincsen szükség.
Sokan azért tartanak ettől a megoldástól, mert úgy hallották, hogy a kesernyés íz kikerülhetetlen. Azonban ez tévedés. A prémium minőségnek hála, a stevia édesítőszer kitűnő ízjegyekkel rendelkezik. Pontosan azt kínálja, ami elvárható tőle: édességet, mentesen mindenféle kellemetlen utózöngétől. Így mind az alkalmazása, mind az ízlelése pazar ötlet.
A kókuszvirág cukor a természetes édesítés legújabb üdvöskéje
A kókuszvirágcukor íze jellegzetes, karakteresen vaníliás, egyben karamellás és egy cseppet sem kókuszos. Édességének ereje és adagolása megegyezik a háztartási cukoréval. A hagyományos recepteket tehát még csak átírni sem kell ahhoz, hogy a kókuszvirágcukor a kristálycukor helyébe léphessen. Az ízletességével sokat adhat hozzá az ételek, italok ízélményéhez. A legjobban mégis a desszertekben, édességekben és koktélokban nyilvánulhatnak meg az ízjegyei.
A kókuszvirág cukor vagy más néven pálmacukor előnyös tulajdonsága a mesterséges édesítőszerekkel ellentétben, hogy kellemetlen mellék- és utóízek nélkül karamellizálható. Íze nagyban hasonlít a barnacukoréra, ugyanakkor a glikémiás indexe alacsony, ezért számtalan diétába és fogyókúrába is könnyedén beilleszthető. A kókuszvirág cukor lassan szívódik fel, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet.
Mivel nincs kókusz aromája, az íze inkább a karamellre és a vaníliára hajaz, így édesítőként bármilyen ételhez, desszerthez passzol, sokoldalú természetes édesítő. Paleo étrendet követők is használhatják édesítésre. Vitamin és ásványi anyag tartalma kiemelkedő, magas a kálium-, magnézium-, cink- és vas-, B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitamin tartalma, valamint inulint is tartalmaz.
A kelet-ázsiai népek évszázadok óta ismerik és fogyasztják a kókuszvirágcukrot, de szélesebb körben igazán csak napjainkban kezdett el elterjedni a használata. A tradicionális begyűjtés során a kókuszpálma még nem kinyílt virágzatát összeszedik, vágást ejtenek rajta. A kifolyó édes nektárt felfogják, majd kíméletes hőfokon szárítják. Ennek köszönhető, hogy az értékes összetevői nem károsodnak.
A természetes és egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen részévé válhat ez a különleges aromával bíró édesítő. 100%-ban szerves, feldolgozatlan, szűretlen és fehérítetlen. Sütésre-főzésre egyaránt ideális választás. A kókuszvirágcukor teák, kávék, pudingok ízesítésére is tökéletes.
Nem kérdés, hogy a cukor ártalmas!
Nem csak a fogainkat roncsolja, hanem egész testünkre, szervezetünkre gyakorolt hatása drasztikus, és számos betegség kialakulásához táptalajt biztosít. Akik egészséges alternatívák helyett a cukorhoz nyúlnak, komoly veszélynek teszik ki magukat, hiszen a magas cukortartalmú étrend összefüggésbe hozható a 2-es típusú cukorbetegséggel, a szív- és érrendszeri betegségekkel, a stroke-kal, az elhízással és egyes ráktípusok kialakulásával. A házilag készült ételeink és italaink cukrozása csak egyetelen lépcsőfok az egészségromlás felé, ugyanis feldolgozott élelmiszerek nagy része is tartalmaz hozzáadott cukrot, így aki nem figyel oda az egészséges táplálkozásra és nem válogatja meg a fogyasztott élelmiszereket és felhasznált alapanyagokat, könnyen lehet, hogy toronymagasan több cukrot fogyaszt, mint amennyit szabad lenne.
A WHO ajánlása szerint a napi cukorbevitelünk nem haladhatná meg energiaszükségletünk 10%-át!
Ezt akkor lehetséges betartani, ha a hozzáadott cukrokat tartalmazó ételeket és italokat elkerüljük, a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását pedig drasztikusan lecsökkentjük, és édesítésre cukor helyett egészséges édesítőszereket használunk. Fontos tudni, hogy az édesítőszerek rendkívül széles kínálatában számos alternatíva van, ami szervezetünkre gyakorolt hatását tekintve nem, vagy csak minimálisan jobb a cukornál, avagy a szacharóznál. A barna cukor, pálmacukor, szőlőcukor, de az édesítésre szánt szirupok, mint agave szirup, juharszirup szintén magas szénhidráttartalommal bírnak, hirtelen vércukorszint emelkedéshez vezetnek. Ezek ugyanúgy roncsolják a fogainkat is.
Hogyan édesítsünk egészséges módon?
A cukoralkoholok tökéletesek, és azok közül is az eritrit a legkedvezőbb, mivel kalóriamentes édesítő, glikémiás indexe pedig nulla. Az eritrit inzulinrezisztenciában vagy cukorbetegségben szenvedőknek is megfelelő édesítőszer, ugyanis nincs hatással a vércukorszintre. Az eritrithez hasonlóan a stevia is egészséges alternatíva a cukor kiváltására. A stevia növényi édesítőszer, amit a Stevia rebaudiana növény leveléből nyernek ki, az pedig egy gyógynövény. A stevia kalória- és szénhidrátmentes édesítő. Életmódváltók és cukorbetegek szintén használhatják.
Az édesítőszer tökéletes alternatíva a cukor helyettesítésére
Az édesítőszer kínálatunk tagjai egyformán természetes variációk. Nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat, miközben lényegesen jobb biológiai értékekkel bírnak, mint a hagyományos kristálycukor.
Az édesítőszer többféle kiszerelésben és formában is megvásárolható a webáruházunkból. A folyékony variánsok pudingok, szószok, levesek, főzelékek és különböző italkülönlegességek alapjaivá válhatnak. A tablettás kiszerelés, például stevia, elsősorban kávézáshoz, teázáshoz ajánlható. A kristályos, valamint por állagú stevia oldódása kiváló, ezért sütéshez, főzéshez egyaránt megfelelő. Ami az alacsony kalóriatartalmú cukorhelyettesítőkről egyformán elmondható, hogy kicsi a glikémiás indexük. Vagyis az elfogyasztásukat követően nem emelkedik meg ugrásszerűen a vércukorszint, ezáltal a szervezet nem ad túlzott inzulin reakciót. Ilyen módon a farkaséhség is elkerülhető.
A természetes típusok tiszta forrásból származnak és tartalmaznak egyéb, hasznos összetevőket is, például vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat. A felszívódásuk, hasznosulásuk ezért is különbözik olyan nagy mértékben a kristálycukorétól. A legfőbb eltérés pedig, hangsúlyosan a stevia, illetve az eritrit esetében, a közelítően nulla kalóriatartalom. Így aztán az édesítőszer a diétázók, fogyókúrázók mindennapi rutinjába is beépíthető.