
Gluténmentes, puha kenyérke, ami alacsony szénhidráttartalmú (Low carb) diétában, de még ketogén étrendben is remekül megállja a helyét.
Ünnepek alkalmával nehezebbnek tűnhet a diéta betartása, pedig nem az. Természetesen nem kell a fejünkre állni, ha vendégségben pár falat olyan ételt is fogyasztunk, ami nem éppen az egészséges táplálkozás része, de legalább az általunk készített ételek és desszertek alapanyagait meghatározhatjuk mi, és egyáltalán nem kötelező a megszokott recepteket sem követni! Nyugodtan újítsunk, és készítsünk reform ételeket, reform desszerteket!
A kenyér receptje:
•50 g lenmagliszt
•0,5 cs sütőpor
•10 g útifűmaghéj
•1 tojás
•100 g joghurt (én kókuszjoghurtot használtam)
•só
Először a száraz összetevőket keverjük össze, aztán hozzáadjuk a tojást, és a joghurtot.
Sütés: 180 fokon fél órán át. Egy picike, tenyérnyi, de nagyon laktató kenyér lett ebből a mennyiségből.

