
Ez a diós finomság alacsony szénhidráttartalmú és gluténmentes
Egy igazán könnyű és alakbarát desszert, ami a karácsonyi szezonban is remekül megállja a helyét. Egyszerű, mégis nagyszerű piskóta szénhidrátcsökkentett alapanyagokból, cukor hozzáadása nélkül, így nemcsak finom, hanem egészséges is.
Hozzávalók:
-
80 g kókuszliszt
-
80 g darált dió
-
8 g sütőpor
-
Vanília kivonat vagy aroma
-
60 g vaj
-
4 tojás
-
70 ml tej (bármilyen típusú tej megfelel)
-
Édesítő ízlés szerint (80 g eritrit)
A tetejére:
-
darált dió
Az édesítő és a fűszerek lehetőséget adnak arra, hogy egyedi ízeket varázsolj a desszertbe. Ha szeretnéd, tehetsz bele egy csipetnyi mézeskalács fűszert, hogy igazán ünnepi hangulatot adjon neki.
Elkészítés:
-
Minden hozzávalót egyszerűen adagol egy keverőtálba, és alaposan keverd össze. A tojásokat sem szükséges szétválasztanod, minden egyenesen mehet a keverőtálba.
-
Vajazz ki vagy bélelj sütőpapírral egy cipó sütő formát. Ha nincs cipó formád, nyugodtan használhatsz kisebb méretű tortaformát (16 cm), de ha nagyobb piskótát szeretnél, akkor 27 cm-es tortaformához mindenből dupla adag szükséges.
Sütés: 160 fokon, alsó-felső sütéssel, légkeverés nélkül 45 percig.
Ez a piskóta tökéletes karácsonyi desszert, ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni. Akár keto vagy gluténmentes karácsonyi menü részeként is tálalhatod. Feldobhatod cukormentes desszertöntetekkel is, amikből széles választékot találsz a Fittpiacon.


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!