
Nem tartalmaz hozzáadott cukrot sem, így fogyaszthatja az egész család, még akkor is, ha van gluténérzékeny, cukorbeteg vagy inzulinrezisztenciával élő.
Ez a ketogén diétába is beilleszthető karácsonyi finomság bambuszrost lisztből készül, ami igazi kincs a konyhában! Sütemény, low carb házi kenyér és keto péksütemények is süthetőek belőle, de találsz a receptgyűjteményünkben bambuszrost lisztes palacsintát is. Könnyen kezelhető, rugalmas, nyújtható és tekerhető tészta készíthető belőle a keto beglidhez. Töltsd meg a kedvenc töltelékeddel, vagy próbáld ki ezt a mandulás verziót!
Hozzávalók a tésztához:
▪️100 gramm bambuszrost liszt
▪️20 gramm útifű maghéj
▪️10 gramm xantán
▪️1 teáskanál sütőpor
▪️Édesítő ízlés szerint (60 gramm eritrit került bele)
▪️4 tojás
▪️100 gramm vaj
▪️50 ml kókusztej (bármilyen más tej is megfelel)
Elkészítés:
-
Először keverd össze a száraz hozzávalókat alaposan.
-
Add hozzá a vajat felolvasztva.
-
Add hozzá a tojásokat egészben.
-
Add hozzá a tejet.
-
Dolgozd össze a tésztát a keverőtálban. Legjobb, ha szilikon keverőkanalat használsz, azzal könnyebb dolgozni.
-
Gyúráskor, nyújtáskor szórj alá és fölé egy kevés bambuszrost lisztet.
-
Oszd két részre a tésztát, így két rúd bejglihez nyújthatod ki.
-
Töltsd meg a kedvenc töltelékeddel, majd tekerd fel.
-
Szurkáld meg a rúd tetejét és kend meg tojással vékonyan.
Mandulás töltelék:
▪️70 gramm vaj
▪️200 gramm őrölt mandula
▪️60 gramm eritrit
▪️Vanília kivonat
▪️50 ml tej
Egyszerűen csak keverd össze és kész, máris kenheted a tésztára.
Sütés: 160 fokon, alsó-felső sütéssel, légkeverés nélkül 40 perc


Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!