Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Almatorta mandulaliszttel

Készíts finom ketogén almatortát mandulaliszttel!
Íme egy nagyon egyszerű almatorta recept hozzáadott cukor nélkül, mandulaliszttel. Bátran próbáld ki akár áfonyával is, ha szeretnéd méginkább csökkenteni a szénhidráttartalmát!

A torta piskótája azonban máris megfelel a ketogén diéta követelményeinek is, mert finomliszt helyett egészséges maglisztet tartalmaz, méghozzá mandulalisztet.

Piskóta:
▪️ 60 g vaj olvasztva
▪️ 70 g mandulaliszt
▪️ 60 g eritrit
▪️ Vanília aroma
▪️ Fél teáskanál sütőpor
▪️ 4 tojás

Elkészítés:
Egy tálban keverd simára a hozzávalókat. Minden mehet egyszerre bele, nem kell a tojásokat szétválasztani. Oszlasd el egy 27 cm-es tortaformában.

Sütés: 180 fokon 25 percig

Tetejére:
1 kg almára lesz szükség, aminek a felét lereszelve, másik felét felkockázva tesszük a piskótára:
▪️ 500 g alma reszelve, kifacsarva
▪️ 30 g vaj olvasztva
▪️ 60 g eritrit
▪️ Mandulaszeletek

A lereszelt, kifacsart almát keverd össze vajjal és eritrittel (édesítő). Ezt oszlasd el a készre sült piskótán.
▪️ 500 g alma kockákra vágva
A felkockázott almát oszlasd el a torta tetején, és szórd meg mandulával.

Tedd vissza a sütőbe további 30 percre 180 fokon

A kész tortát szórd meg por eritrittel, de ha valami kevésbé édesre vágysz, akkor kókusztejpor is kiváló alternatíva porcukor helyettesítésére, mert enyhén édes, látványban pedig ugyanolyan szép, mint a porcukor.

Mandulalisztből készült almatorta, amely tökéletes ketogén diétázóknak is! Mandulalisztes almatorta, amely megfelel a keto étrend követelményeinek

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére