
A torta piskótája azonban máris megfelel a ketogén diéta követelményeinek is, mert finomliszt helyett egészséges maglisztet tartalmaz, méghozzá mandulalisztet.
Piskóta:
▪️ 60 g vaj olvasztva
▪️ 70 g mandulaliszt
▪️ 60 g eritrit
▪️ Vanília aroma
▪️ Fél teáskanál sütőpor
▪️ 4 tojás
Elkészítés:
Egy tálban keverd simára a hozzávalókat. Minden mehet egyszerre bele, nem kell a tojásokat szétválasztani. Oszlasd el egy 27 cm-es tortaformában.
Sütés: 180 fokon 25 percig
Tetejére:
1 kg almára lesz szükség, aminek a felét lereszelve, másik felét felkockázva tesszük a piskótára:
▪️ 500 g alma reszelve, kifacsarva
▪️ 30 g vaj olvasztva
▪️ 60 g eritrit
▪️ Mandulaszeletek
A lereszelt, kifacsart almát keverd össze vajjal és eritrittel (édesítő). Ezt oszlasd el a készre sült piskótán.
▪️ 500 g alma kockákra vágva
A felkockázott almát oszlasd el a torta tetején, és szórd meg mandulával.
Tedd vissza a sütőbe további 30 percre 180 fokon
A kész tortát szórd meg por eritrittel, de ha valami kevésbé édesre vágysz, akkor kókusztejpor is kiváló alternatíva porcukor helyettesítésére, mert enyhén édes, látványban pedig ugyanolyan szép, mint a porcukor.


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!