Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Tejszínes, gombás csirkemell konjac tésztával

Tejszínes, gombás csirkemell konjac tésztával - a konjac tésztát hívják slim pastának is
A bomba forma eléréséhez nem éhezni kell, hanem jól enni!

Jól enni pedig úgy kell, hogy figyelünk a tápanyagokra és a rostbevitelre, mellőzzük az üres kalóriákat. Kulcsfontosságú, hogy ne feldolgozott, kész ételeket vásároljunk, hanem szánjunk rá pár percet az életünkből arra, hogy összeüssük az ételeinket. Egyáltalán nem szükséges órákat robotolni a konyhában, hiszen a legegészségesebb ételek nincsenek is túlfőzve vagy túlsütve, pillanatok alatt elkészülnek, akárcsak ez a gombás, csirkemelles tészta!

Nem kell lemondani a tésztás ételekről akkor sem, ha figyelsz az alakodra!

A tésztafélék között is vannak, amik kevésbé támogatják a fogyást vagy súlymegtartást, hiszen általában véve magas a szénhidráttartalmuk. A magas szénhidráttartalom azonban nem mindegyik tésztára jellemző. Például a napjainkban igen népszerűvé vált slim pasták szénhidrátmentesek, emellett jelentősen alacsonyabb kalóriával is büszkélkednek, mint az egyszerű, búzalisztes tésztafélék. A slim pasta, más néven shirataki tészta vagy konjac tészta a glükomannán növény gyökeréből előállított lisztből készül, és tized annyi kalóriát sem tartalmaz, mint a hétköznapi, búzalisztes tészta, ugyanis 100 gramm csupán 10 kcal

Tejszínes, gombás csirkemell hozzávalók:
▪️ 1-2 evőkanál kókuszolaj
▪️ kis fej vöröshagyma
▪️ 400 g csirkemell apróra vágva
▪️ 300 g gomba
▪️ 200 ml tejszín (növényi is jó)
▪️ só, bors
▪️ snidling és petrezselyem (fagyasztott és szárított is megfelelő)
▪️ 1 csomag konjac tészta (spagetti, üvegtészta vagy rizs alakú is megfelel)

A hagymát dinszteld meg kókuszolajon, és add hozzá a csirkemellet és a gombát. Forgasd addig, míg a csirkemell kockák átsülnek, kifehérednek, akár kicsit pirulhatnak is. Szórd rá a snidlinget (friss, fagyasztott vagy szárított is megfelel) és petrezselymet, majd öntsd fel a tejszínnel.

Konjac tészta elkészítése:

A konjac tésztát ásványi sós lében csomagolják, melynek illata egyedi, kissé a halra emlékeztet. A tészta valójában teljesen ízetlen és szaga sincs, tehát az illat, amit érezhetsz a csomagolás kibontásakor, nem a tésztáé, csupán a folyadéké, amiben csomagolva van. A konjac tésztát (más néven slim pasta vagy shirataki tészta) tésztaszűrőbe érdemes átönteni, és meleg csapvíz alatt alaposan átöblíteni. Így a szagtól megszabadulhatsz, és teljességgel semleges tésztát fogsz kapni, ami gyakorlatilag azonnal fogyasztható is, de akár serpenyőben, kevéske olaj hozzáadásával 1-2 perc alatt át is melegítheted. Főzést egyáltalán nem igényel! A konjac tészta másik nagyszerű tulajdonsága, hogy nem ázik el, nem nedvesedik túl, mint a búzalisztes tészta, ezért egészen nyugodtan össze is keverheted a húsos mártással akkor is, ha tudod, hogy egyszerre a teljes mennyiség nem fog elfogyni. Keverd össze, tedd hűtőbe a maradékot, így később könnyedén fel tudod melegíteni, amikor újra fogyasztanál belőle. 

Tejszínes, gombás csirkemell konjac tésztával - a kojac tészta elkészítése a tészta alapos átöblítésével kezdődik Tejszínes, gombás csirkemell konjac tésztával - 100 gramm konjac tészta csupán 10 kcal

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi low-carb főétel receptet is, és tárazz be az egészséges recept ötletekből!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére