
Sütés lenmagliszttel:
A lenmag vitaminokban és antioxidánsokban igen gazdag, így a belőle készült liszt is ideális választás az egészséges étrendben. Kiváló alapanyag sütéshez, gluténmentes kenyerekhez és süteményekhez. Mivel alacsony a szénhidráttartalma, ketogén diétát követők is készíthetnek vele házi péksüteményeket, zsömléket vagy kenyérféléket.

Low carb házi kenyér:
Ezt a kenyeret nagyon egyszerű elkészíteni, és 180 fokon fél óra alatt készre is sül! Nem igényel kelesztést, a tésztát pihentetni sem kell, hanem azonnal süthető. Ha nincs sütőformád, akkor adhatsz hozzá egy teáskanál xantánt, és könnyen cipót formázhatsz a masszából, ami nem fog szétfolyni akkor sem, ha csak sütőpapírra helyezed és tepsin sütöd meg.
Hozzávalók:
▪️ 250 g krémes túró
▪️ 15 g útifű maghéj
▪️ 100 g arany lenmagliszt
▪️ fél csomag sütőpor
▪️ 3 evőkanál almaecet
▪️ 4 tojás
▪️ só
Sütés: 180 fokon 30-40 perc


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi fitt reggeli receptet is, és tárazz be az egészséges reggeli ötletekből!