Leírás
A konjakgumi vízben oldódó lisztszerű, színtelen, szagtalan, törtfehér por (hidrokolloid), amelyet a konjaklisztből vizes extrakcióval állítanak elő. A konjakliszt az Amorphophallus konjac évelő növény gyökeréből előállított tisztítatlan nyers termék. A konjakgumi fő összetevője a glükomannán, egy vízben oldódó, rendkívül nagy vízmegkötő képességű élelmi rost. Kiválóan alkalmas főzelékek, krémek, pudingok sűrítésére, valamint sütemények, tészták, péksütemények tésztájába, a tészta állagának javítására.
Összetevők, tápértékek
Összetevők: sűrítőanyag (konjakgumi E425).
Átlagos tápértékadatok | 100 g termékben: |
Energia | 770 kJ / 193 kcal |
Zsír | < 0,5 g |
Amelyből telített zsírsavak | < 0,5 g |
Szénhidrát | 2,1 g |
Amelyből cukrok | < 0,5 g |
Rost | 88,2 g |
Fehérje | 0,6 g |
Só | 1,25 g |
Mivel nagyon gyorsan nagyon sok vizet képes megkötni a konjak liszt, ne kerüljön gyermekek kezébe! A liszt szárazon, magában történő fogyasztása tilos, mert fulladásveszélyes! Konjak liszttel készült ételek fogyasztásakor sok folyadékot szükséges inni!
Tárolás: száraz, hűvös helyen!
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!