
Sütésmentes finomság ribizlivel, de más bogyós gyümölcs is megfelel. Ketogén diétába is beilleszthető, egyszerű, alacsony szénhidráttartalmú édesség.
Alap:
▪️ 200 g mandulaliszt
▪️ 100 g durva szeműre aprított mandula
▪️ 100 g vaj
▪️ 100 ml tejszín (én kókusztejszínt használtam)
▪️ Fél lime leve
▪️ Édesítő ízlés szerint (nálam stevia került bele)
A vajat olvaszd fel, és minden összetevőt összekeverj össze egy tálban. A masszát egy kb. 10*15 cm-es formában vagy kis fortaformában oszlasd el, alaposan nyomkodd le.
Sütést nem, hűtést viszont igényel. Kb egy órát érdemes hűtőben pihentetni.
Csokis réteg:
▪️ 1 tábla étcsoki (100 g)
▪️ 20 g vaj
▪️ Édesítő ízlés szerint
Az étcsokit és a vajat olvaszd fel, édesítővel keverd el. Melegen öntsd a formába simított alapra.
Durva szemű mandulával és ribizlivel szórd meg a tetejét, amíg lágy a csokiöntet, majd tedd vissza a hűtőbe.
Ha kihűlt az egész, akkor masszívan összeáll, és könnyen szeletelhető lesz.


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!