Leírás
A hántolás után gondosan átválogatott napraforgómagbelekből vegyszermentesen, hagyományos módon, hidegen kisajtoljuk az olajat, ami lehetővé teszi, hogy lisztté őrölhessük.
Ennek a műveletnek köszönhetően egy kiváló és ízletes konyhai alapanyagot kínálhatunk, amely közel dupla annyi vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, fehérjét és rostot tartalmaz, mint maga a napraforgómagbél.
Sok folyadékot és zsiradékot képes felvenni, így alkalmas ételek sűrítésére.
A liszt egy részének helyettesítése napraforgómagbél-liszttel növeli a pékárú tápanyagtartalmát, míg kalória és szénhidráttartalmát csökkenti.
Összetevők, tápértékek
Összetevők: napraforgóbél liszt 100%
Nyomokban szezámmagot, földimogyorót, dióféléket tartalmazhat.
Átlagos tápérték | 100 g termékben: |
Energia | 1558 kJ/371 kcal |
Zsír | 11,23 g |
- amelyből telített | 0,84 g |
Szénhidrát | 17,23 g |
- amelyből cukrok | 6,12 g |
Fehérje | 36,04 g |
Só | 0,03 g |
Allergén: nincs
Tárolás: Napfénytől védett, száraz hűvös helyen tárolandó.