Leírás
Az egyik legismertebb konyhai alapanyag az étkezési szódabikarbóna, mely az apró konyhai trükkök legfőbb hozzávalója! Nem csak a kemény tejszínhab készítéséhez elengedhetetlen, hanem segítségével a zöldségek is megőrzik élénk színüket. A háziasszonyok ezzel a finom szemcséjű anyaggal a hétköznapokban úgy is találkozhatnak, mint a nátrium-hidrogén-karbonát nevű vegyület.
A régiek életében sokoldalú felhasználása tette rendkívül népszerűvé: nem csak a fogak tisztítására alkalmazták, hanem szagmentesítő hatását is kamatoztatták. A Nature Cookta Szódabikarbóna német gyártású, 100%-ban adalékanyag-mentes étkezési szódabikarbónát tartalmaz. Hatékony segítség, ha marha- vagy vadhúsokat főzöl, a felhasználásával könnyebben főnek át az ilyen jellegű ételek. Nem hagy cserben akkor sem, ha sütemények készítésénél a sütőpor helyett használod, ugyanis gyönyörű, egyenletes tésztákat kapsz végeredményül. A könnyű, lyukacsos textúra eléréséhez a nyers alapanyaghoz valamilyen savas anyagot is adj (citromlevet, aszkorbinsavat vagy ecetet). A szódabikarbóna konyhai adalékanyaggal ínycsiklandó péksüteményeket és kenyereket készíthetsz, a tészták tökéletes állaga garantált!