Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Mozzarella cipó gluténmentesen

Mozzarella cipó gluténmentesen - a tészta használható alacsony szénhidráttartalmú pizzához is
Extra gyorsan és könnyen elkészíthető ez a gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú kenyérke. Ketogén diétába is beleillik, hiszen gabonaliszt helyett mandulalisztet tartalmaz, aminek 100 grammjában csupán kb 10 g a szénhidrát tartalom.

Low carb pizzához is ideális a recept:

Ez a tészta tökéletes alternatíva alacsony szénhidráttartalmú pizzához is, csupán szét kell teríteni egyenletesen a sütőpapíron, és először feltét nélkül kissé elősütni. Ez a mennyiség pont elegendő egy normál méretű (32 cm) pizzához.

Hozzávalók:
▪️ 50 g mandulaliszt
▪️ 15 g útifűmaghéj
▪️ 100 g reszelt mozzarella
▪️ 
▪️ 4 tojás
Keverd össze a hozzávalókat egy tálban. Adhatsz hozzá sütőport, ha szeretnél, de az útifűmaghéj miatt nem fontos, hiszen az szépen meg fogja emelni a cipódat.

Ha cipót sütnél, bélelj ki sütőpapírral egy kisebb méretű (kb 15 cm átmérőjű) hőálló tálat vagy sütőpormát. 180 fokon, légkeverés nélkül süsd 40 percig.

Mozzarella cipó gluténmentesen - mandulaliszttal és útifűmaghéjjal Mozzarella cipó gluténmentesen - sütőpor nélkül is készítheted

Villámgyors házi lekvár is mehet a kenyér tetejére, aminek a receptjét itt találod:

Lekvár cukormentesen, tartósítószer nélkül

Lekvár cukormentesen, tartósítószer nélkül

@kalivodatimi

A jobb nem mindig komplikáltabb, és ezt jól példázza a házi, cukor- és tartósítószer mentes lekvár, amit 5 perc alatt össze tudsz dobni!

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi fitt reggeli receptet is, és tárazz be az egészséges reggeli ötletekből!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére