
Alacsony szénhidráttatalmú tiramisu, ami ketogén diétába is beilleszthető. A recept teljes tiramisura vonatkozik, ám a piskóta önmagában is kellemes desszert lehet.
Ez a mennyiség 4 adaghoz elegendő.
Piskóta:
▪️ 100 g mandulaliszt
▪️ 4 tojás
▪️ Édesítő ízlés szerint
Sütés: Sütőpapírra adagolunk púpos teáskanálnyi adagokat a piskóta masszájából. Hagyjunk a halmok között annyi helyet, hogy a tészta szét tudjon terülni sütés közben. 150 fokon kb. 30 percig sülhetnek.

Krém:
▪️ 4 tojás
▪️ 500 g mascarpone
▪️ Édesítő ízlés szerint
A mascarponét, a tojások sárgáját, és az édesítőt keverd össze. Majd ehhez óvatosan hozzákeverd hozzá a felvert tojásfehérjét.
A piskótákat helyezd üvegtál aljáb. Locsold meg rumaromás espresso kávéval. Erre mehet a mascarpone krém. Tetejére holland kakaóport, kakaóbab darabokat is szórhatsz.



Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!