
Még liszt nélkül is készíthetünk süteményt, hiszen a darált dió tökéletes rostforrás, lisztalternatíva.
Piskóta:
▪️ 150 g darált dió
▪️ Citrom aroma
▪️ Fél zacskó sütőpor
▪️ Édesítő ízlés szerint (én 60-70 gramm steviát tettem bele)
▪️ 3db tojás
Sütés: 180 fokon fél óra sütőpapírral bélelt formában
Krém:
▪️ 500 g mascarpone
▪️ Borchers Xilit vanillin vagy vanília aroma ízlés szerint
▪️ 10 g acai por (Az acai nagyon egészséges, nagyszerű rostforrás. Ha nem áll rendelkezésre otthon acai por, akkor kakaópor is megfelel.)
▪️ Édesítő ízlés szerint
Csak össze kell keverni az összetevőket egy tálban, és a kihűlt masszára kenni.
A tetejére áfonyát szórtam, amit tortazselével öntöttem fel.
Kihűlt állapotban szeletelhető.
Lisztmentes áfonyás sütemény: mutatjuk videón is!



Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!