Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Lenmaglisztes túrós piskóta

Lenmaglisztes túrós piskóta - az alacsony szénhidráttartalom garantált!

Tudtad, hogy a lenmag egy superfood? A belőle készült liszt fehérjében és rostban, ásványi anyagokban, de még vitaminokban is gazdag. Olcsóbb alternatíva, mint például a mandulaliszt, így költséghatékonyabb desszertek is készíthetőek belőle.

Piskóta:
▪️ 250 g krémes túró
▪️ 100 g lenmagliszt
▪️ 100 g olvasztott vaj
▪️ 4 egész tojás
▪️ 1 csomag sütőpor
▪️ 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék (ez az ízvilág nagyon passzol a lenmaghoz, de el is hagyható)
▪️ Édesítő ízlés szerint
▪️ 250 g bogyós gyümölcs (ha fagyasztottat használsz, jobb, ha kevesebbet teszel bele vagy kinyomkodod a nedvesség nagyrészét)

Sütés: 180 fokon 40 percig

A tetejére kakaóbab töretet szórtam, de ez kihagyható vagy csokidarabok is passzolnak hozzá.

Lenmaglisztes túrós piskóta: mutatjuk videón is!

 

 

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére