
Ez a kókuszlisztes piskóta pont olyan puha és légiesen könnyű, mint a klasszikus, retro kókuszkocka piskótája, viszont búzaliszt helyett kókuszlisztet tartalmaz, így természetesen gluténmentes, és szénhidráttartalma is jelentősen alacsonyabb a klasszikus süteményhez képest. Cukor helyett eritrittel készült, ezért nem csak fogyókúrázók, de ketogén diétát követők és cukorbetegek vagy inzulinrezisztensek is fogyaszthatják.
Tökéletes sütemény ünnepekre, akár karácsonyra is, amikor a sűrű teendők közepette egyébként se szeretnél sokat bíbelődni a desszerttel, ugyanis a piskóta sem igényel sok munkát. Nem kell a tojásfehérjét se felverni külön, egyszerűen mindent keverj össze egy tápban, majd önts sütőpapírral bélelt (maximum 28*18 cm-es) sütőformába.
Hozzávalók:
▪️ 100 g olvasztott vaj
▪️ fél csomag sütőpor
▪️ narancshéj vagy narancs aroma
▪️ vanília aroma
▪️ 60 g eritrit
▪️ 60 g kókuszliszt
▪️ 5 egész tojás
▪️ 1,5 dl kókusztej
Sütés: 180 fokon 30 perc (alul-felül sütéssel, légkeverés nélkül)
Csokimáz:
▪️80 g vaj olvasztva
▪️3 evőkanál holland kakaó
▪️30 g eritrit
▪️1,5 dl kókusztej
Szeleteld fel a kihűlt piskótát, és a kockákat forgasd bele a csokimázba, majd kókuszreszelékbe.


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!