Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.
1.399 Ft
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 699,50 Ft/100g
Várható szállítás: 2024. szeptember 23.
Nem értékelt
Gluténmentes ketogén diéta low-carb diéta paleo diéta vegán

Gabiyo Bodzás eperlekvár berkenyével 200g

1.399 Ft
Menny.:db

Leírás

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz

Lekvárunk édesítésére szőlőmustot használunk, így kizárólag természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz..

Többi lekvárunkhoz hasonlóan, a bodzás eperlekvár berkenyével is hozzáadott tartósítószerek, állományjavítók és aromák felhasználása nélkül készült.

A zamatos gyümölcsről

A szezonális gyümölcsök sorában az eper az első. Ő az egyik legízletesebb bogyósunk. Az eper vagy szamóca a rózsafélék családjába tartozó növény, amely Magyarországon is őshonos. Igen értékes gyümölcsként tartjuk számon, mivel tavasszal rövid ideig érik, betakarítása kézzel történik, maga a gyümölcs leszedés után pedig hamar romlik. Éppen ezért különös gonddal kell eljárni a betakarítása során. Az eper szüretelése könnyen fölismerhető, mélyen lehajolva, guggolva, vagy térden állva-mászva történik. A sérült, beteg szemeket már a betakarítás közben különválogatják, a leszedett epret rövid ideig tartó óvatos öblítéssel tisztítják és a lehető legrövidebb időn belül fagyasztják, hogy értékes aromáját ne veszítse el. A legnagyobb szemek szemet gyönyörködtetőek, de mégsem ezek a legízletesebbek, hanem a közepes és apró társaik.

Tekintettel a hazai korlátozott epertermesztésre, a hűtőházakból vásárolt eper – a kedvező éghajlatnak köszönhetően – többnyire Egyiptomból származik. Egyiptomot – fagyasztott eper kereskedelem tekintetében – a világ top 3 országa között tartják nyilván, a teljes fagyasztott eper kereskedelem 11%-át adta 2018-ban.

A mézédes, zamatos epret kiegészítettük egy másik, rendkívül izgalmas, önmagában igen fanyar gyümölccsel, a fekete törpeberkenyével. A kékes-fekete bogyós gyümölcs édesanyám „szíve-csücske”  Felhasználása előtt a berkenyét kissé aprítjuk, hogy a színe és az íze jobban érvényesüljön. Mindezt azzal próbáltuk meg fokozni, hogy a főzés végén a lekvárunkba morzsoltunk 1-2 csipet szárított bodzavirágot. A lekvárba a bodzát a legutolsó felforrásnál tesszük bele, hogy aromája el ne illanjon. A bodza illata belengi, és még élénkebbé teszi a lekvár ízét. Ezt a különleges lekvárt végül kíméletesen főzzük össze, hogy az eperdarabok ne főjenek szét, ezzel is hozzájárulva a termék fogyasztásának élményéhez.

Hogyan fogyaszd?

Izgalmas, enyhén fanyar ízvilága mentén kiváló választás édesebb fogások, például madártej, vaníliapuding, krémes sütemények kiegészítéseként, egy kis plusz ízélményt csempészve a desszertünkbe.

Dietetikusunk tanácsa: mit kell tudni a berkenyéről?

Az édes, savas, fanyar bogyók héja nagy mennyiségben tartalmaz sötét festékanyagot, ebből kifolyólag a berkenye az eper sötétvörös színét rubint árnyalatúra festi, savasságával pedig még inkább kiemeli az eper üde zamatát. 

Összetevők, tápértékek

Összetevők: eper (48,75%), szőlőmust sűrítmény, ivóvíz, zselésítő anyag: pektin, berkenye (1,25%), citromlé sűrítmény, szárított bodzavirág.

100 g termék 50 g eper- és berkenye felhasználásával készül.

Átlagos tápértékadatok 100g termékben 100g termék RI* %-ban
Energia 462 kJ / 109 kcal 5%
Zsír <0,5g 0%
amelyből telített zsírsavak <0,1g 0%
Szénhidrát 26g 10%
amelyből cukrok 22,8g 25%
Rost 1,7g
Fehérje 0,4g 1%
0,02g 0%

*RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére