
Hogyan készítsd el az alacsony szénhidráttartalmú brownie-t?
Nagyon egyszerű dolgod lesz, ha ezt a receptet választod! Csupán össze kell keverni egy tálban a hozzávalókat, még a tojásfehérjét sem szükséges külön felverned. Olvaszd fel a csokit és a vajat, majd add hozzá a többi hozzávalót is:
▪️ 2 tábla (összesen 200 g) étcsoki
▪️ 100 g vaj
▪️ 80 g mandulaliszt
▪️ fél csomag sütőpor
▪️ Édesítő ízlés szerint (én 70 grammot tettem bele Borchers kristályos steviából)
▪️ 4 egész tojás
A csokis masszát oszlasd el egy sütőpapírral bélelt sütőformában. Megfelel egy 27-28 cm átmérőjű tortaforma is vagy egy kb. 18*27 cm-es süteményes forma. Sütés: 180 fokon légkeverés nélkül 25-30 perc


Miért olyan egészséges a mandulaliszt?
Míg a búzaliszt 100 grammjában 70 gramm a szénhidrát, addig a Borchers mandulaliszt csupán 9 grammot tartalmaz. Magas rosttartalmával az emésztést is támogatja. Tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag alternatíva a búzaliszt helyett.
Dupla csokis, mandulalisztes brownie: mutatjuk videón is!
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!