Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Dupla csokis, mandulalisztes brownie

Dupla csokis, mandulalisztes brownie - a klasszikus brownie alacsony szénhidráttartalmú változata
Nagyon csokis, nagyon finom, nagyon omlós brownie, ami alacsony szénhidrát tartalmának köszönhetően akár ketogén diétás étrendbe is belefér. Gluténmentes is, hiszen gabonaliszt helyett mandulaliszttel készül.

Hogyan készítsd el az alacsony szénhidráttartalmú brownie-t?

Nagyon egyszerű dolgod lesz, ha ezt a receptet választod! Csupán össze kell keverni egy tálban a hozzávalókat, még a tojásfehérjét sem szükséges külön felverned. Olvaszd fel a csokit és a vajat, majd add hozzá a többi hozzávalót is:

▪️ 2 tábla (összesen 200 g) étcsoki
▪️ 100 g vaj
▪️ 80 g mandulaliszt
▪️ fél csomag sütőpor
▪️ Édesítő ízlés szerint (én 70 grammot tettem bele Borchers kristályos steviából)
▪️ 4 egész tojás
A csokis masszát oszlasd el egy sütőpapírral bélelt sütőformában. Megfelel egy 27-28 cm átmérőjű tortaforma is vagy egy kb. 18*27 cm-es süteményes forma. Sütés: 180 fokon légkeverés nélkül 25-30 perc

Dupla csokis, mandulalisztes brownie - állagra teljesen olyan, mint a klasszikus brownie Dupla csokis, mandulalisztes brownie - gluténmentes változat

Miért olyan egészséges a mandulaliszt?

Míg a búzaliszt 100 grammjában 70 gramm a szénhidrát, addig a Borchers mandulaliszt csupán 9 grammot tartalmaz. Magas rosttartalmával az emésztést is támogatja. Tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag alternatíva a búzaliszt helyett.

Dupla csokis, mandulalisztes brownie: mutatjuk videón is!

 

 

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére