Leírás
Bizonyára hallottál már róla, hogy tojás helyettesítésére léteznek különböző trükkök, például chiamagból készített zselével is lehet próbálkozni, de a lenmag is segíthet egyes ételekben mellőzni a tojás felhasználását. Csakhogy sok esetben ezek a pót hozzávalók mégis csődöt mondanak, nem működnek, és a mentes süti nem sül át, folyós marad, vagy kőkeményre sül, hiába is próbáltál trükközni, így az értékes alapanyagok kárba vesznek, amiket felhasználtál.
Menj biztosra, ha tojást pótolnál, használd a Dia-Wellness vegán teljes tojáshelyettesítőjét, és süss tökéletes állagú süteményeket tojás nélkül!
Ez a növényi alapú tojáshelyettesítő könnyen alkalmazható, kiváló alternatíva azok számára, akik tojásallergiával küzdenek, vagy pedig vegán megoldást keresnek. Ez a tojáshelyettesítő úgy lett megtervezve, hogy komplex összetevői révén valóban képes legyen a tojáshoz hasonlóan megkötni, összetartani a további hozzávalókat. Olyan állagjavítókat is tartalmaz, mint például a xantán és szentjánoskenyérliszt, melyeknek köszönhetően a gluténmentes liszteket is kezelhetőbbé teszik, és segítenek az állag és a textúra javításában.
A termék szójalecitint is tartalmaz, ami fontos szerepet játszik a különböző összetevők emulziójának létrehozásában, vagyis összekeverésében. A tojások emulgeáló tulajdonságai a konyhában kulcsfontosságúak, segítik az összetevők összekeveredését és stabilitásának megőrzését, a szójalecitin pedig ezt a hatást pótolja.
Tojásos állag tojásmentesen:
A Dia-Wellness Vegán teljes tojáshelyettesítő termékének az a célja, hogy utánozza a tojások különböző funkcióit az ételkészítés során, beleértve a nedvesség megőrzését, a vele sült tészták légiességét a könnyedség érdekében, és a stabilitás megteremtését a süteményekben és más ételekben.
A tojás helyettesítő használata:
Ebből a növényi alapú tojáshelyettesítőből 250 g 25 db teljes tojás helyettesítéséhez elegendő, avagy egy darab tojás helyettesítéséhez 10 gramm szükséges.
Ajánlott: omletthez, süteményekhez, palacsintához, desszert krémhez.
Lupint, szóját tartalmaz.
Elkészítési javaslat: 10 g Dia-Wellness Vegán tojáshelyettesítőt keverj el 5 evőkanál vízzel (kb. 42 ml).
Összetevők, tápértékek
Összetevők: kukoricakeményítő, burgonyafehérje, borsófehérje, lupin liszt, tápióka keményítő, maltodextrin, só, színezék: kurkuma, sűrítőanyag: xantán, szentjánoskenyérliszt, CMC, emulgeálószer: szójalecitin, stabilizálószer: kálcium-karbonát, étkezési sav: citromsav, fehérbors
Átlagos tápértékadatok | 100g termékben: |
Energia | 1580 kJ / 374 kcal |
Zsír | 7,4 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 68,8 g |
- amelyből cukrok | 0,1 g |
Rost | 3,1 g |
Fehérje | 6,6 g |
Só | 1,61 g |