
Készítsd mostantól a főzelékeidet konjac lisztes habarással, és élvezd, hogy az ízük cseppet sem tér el a megszokottól, miközben a szénhidráttartalmuk üdítően alacsony! Legjobb, ha bambuszrost lisztet is adsz hozzá, így még könnyebben simára és csomómentesre tudod keverni a habarást. Próbáld ki bármilyen zöldséggel, akár ezzel a finom cukkini főzelékkel.
Hozzávalók a cukkini főzelékhez:
▪️ 1,5 kg cukkini
▪️ 1 nagy fej voroshagyma
▪️ 3 gerezd fokhagyma
▪️ Kókuszolaj
▪️ 5 dl viz
▪️ 400 m tejszín
▪️ Fűszerek ízlés szerint
Hozzávalók a szénhidrátcsökkentett habaráshoz:
▪️ 3 evőkanál bambuszrost liszt
▪️ 2 teáskanál konjac liszt
▪️ 400 ml tejszín
A hagymát dinszteld kókuszolajon. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát is. A reszelt cukkinit főzd puhára fedő alatt, fűszerezd ízlés szerint. A bambuszrost lisztet és konjac lisztet szárazon keverd el alaposan, azután add hozzá a tejszínt, keverd simára. (Ha csomós lesz, nyugodtan dolgozd csomómentesre botmixerrel.) A habarást először fokozatosan öntsd fel és keverd el a főzelék saját levével, majd öntsd a fazékba és hagyd felforrni.
Cukkini főzelék keto habarással: mutatjuk videón is!


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Böngéssz a többi gluténmentes és low-carb főétel recept között, és meríts ötleteket az egészséges ételek elkészítéséhez!