Leírás
Fekete köménymag a kirobbanó egészségért:
A feketeköménymag erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással bír, tápanyagprofilja pedig egyszerűen lenyűgöző. Évezredek óta használják fűszerként, de gyógynövényként is remekel. Olaj formában is roppant népszerű az egészséges életmód szerelmesei számára, de magként a reformkonyhában is kedvelt alapanyag. A kicsi, fekete Nigella sativa magvak fűszeres íze sok ételt varázsol különlegessé és egészségesebbé. Az apró olajos magvakban olyan esszenciális olajok is vannak, melyek nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára, és csak táplálékkal tudjuk csak bevinni őket.
Hogyan használható fel a konyhában a feketekömény magja?
A keleti konyhában mindennapos alapanyag a feketekömény magja, mivel nem csak különlegessé teszi az ételek ízét, de díszítésre is alkalmas. Páldául péksüteményeket, kenyereket szórhatunk meg vele, mint a szezámmaggal is szokás, de salátákra szórva is igazán szép látványt nyújtanak a fekete magvak.
Összetevők, tápértékek
Összetevők: feketeköménymag*, *ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
Átlagos tápértékadatok | 100g termékben: |
Energia | 2072 kJ / 502 kcal |
Zsír | 39,7 g |
- amelyből telített zsírsavak | 5,8 g |
Szénhidrát | 5,5 g |
- amelyből cukrok | 2,7 g |
Rost | 18,9 g |
Fehérje | 21,1 g |
Só | 0,02 g |