
Készítsd el kedvenc ételeidet búzaliszt helyett bambuszrost liszttel!
A bambuszrost liszt a gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú lisztfélék csúcskategóriája (100g-ban csupán 0,7g a szénhidrát) , hiszen mellékíztől mentes, így tökéletes alapanyag sós és édes süteményekhez is egyaránt, de levesek és főzelékek sűrítéséhez is használható. Inzulinrezisztenciával vagy cukorbetegséggel élők is fogyaszthatják, és természetesen ketogén diétát követők is, hiszen elhanyagolható a szénhidráttartalma.
Hozzávalók 3 db zsemléhez:
▪️ 3 tojásfehérje
▪️ Fél tasak sütőpor
▪️ 1 dl kókusztej
▪️ 25 g bambuszrost liszt
▪️ Szezámmag a tetejére (kihagyható)
▪️ Só ízlés szerint
Sütés: 180 fokon 20-25 perc
Keverd össze egy tálban a hozzávalókat, majd adagold szilikonos zsemlesütő formába. Ha nincs ilyen formád, nyugodtan próbáld gofriként megsütni!
Ha szeretnéd, hogy kerekebb zsemléid süljenek, akkor nyugodtan adj hozzá egy evőkanál útifűmaghéjat is, az csodásan fel fogja fújni őket!


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi fitt reggeli receptet is, és tárazz be az egészséges reggeli ötletekből!