Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Bambuszrostlisztes zsemle

Bambuszrostlisztes zsemle - nagyon alacsony szénhidráttartalmú változat
Légiesen puha, gluténmentes zsemle elhanyagolhatóan alacsony szénhidráttartalommal, és rostban gazdagon: Ez a bambuszrost lisztes zsemle belül mennyeien puha! A lágy tésztája szinte krémsajtért kiált, tökéletes szendvics alapanyag!

Készítsd el kedvenc ételeidet búzaliszt helyett bambuszrost liszttel!

A bambuszrost liszt a gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú lisztfélék csúcskategóriája (100g-ban csupán 0,7g a szénhidrát) , hiszen mellékíztől mentes, így tökéletes alapanyag sós és édes süteményekhez is egyaránt, de levesek és főzelékek sűrítéséhez is használható. Inzulinrezisztenciával vagy cukorbetegséggel élők is fogyaszthatják, és természetesen ketogén diétát követők is, hiszen elhanyagolható a szénhidráttartalma.

Hozzávalók 3 db zsemléhez:
▪️ 3 tojásfehérje
▪️ Fél tasak sütőpor
▪️ 1 dl kókusztej
▪️ 25 g bambuszrost liszt
▪️ Szezámmag a tetejére (kihagyható)
▪️ Só ízlés szerint
Sütés: 180 fokon 20-25 perc

Keverd össze egy tálban a hozzávalókat, majd adagold szilikonos zsemlesütő formába. Ha nincs ilyen formád, nyugodtan próbáld gofriként megsütni!

Ha szeretnéd, hogy kerekebb zsemléid süljenek, akkor nyugodtan adj hozzá egy evőkanál útifűmaghéjat is, az csodásan fel fogja fújni őket!

Bambuszrostlisztes zsemle - a bambuszrost mellékíztől mentes Bambuszrostlisztes zsemle - a bambuszrost liszt a legalacsonyabb szénhidráttartalmú lisztféle

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi fitt reggeli receptet is, és tárazz be az egészséges reggeli ötletekből!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére