Leírás
Elkészítési javaslat:
HÁZI KENYÉR:
Hozzávalók :
-250 g Bake-Free házi kenyér lisztkeverék
-4 g Himalája só
-310 g langyos víz (minimum 40 fokos)
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Alakítsuk hosszúkás vekni formára, majd pihentessük 10 percig. E jtsünk rajta 3-5 mély bevágást . Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük igény szerint. Ízlés szerint fűszerezhető.
RECEPT 6 DARAB ZSEMLÉHEZ VAGY KIFLIHEZ
Hozzávalók :
-250 g Bake-Free házi kenyér lisztkeverék
-4 g Himalája só
-310 g langyos víz (minimum 40 fokos)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Osszuk 6 részre, formázzunk belőle zsemléket, vagy kifliket, majd pihentessük 15 percig. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 50 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint fűszerezhető.
A kész kenyér, kiflik, zsemlék amint kihűltek azonnal fagyaszthatóak adagonként. Kiolvasztva, visszanyerik eredeti, friss állagukat és ízüket. Eltarthatóságuk mélyhűtés nélkül, szobahőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben nem érdemes tárolni, mert megkeményedik.
Összetevők, tápértékek
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoaliszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: | |
Energia: | 1369 kJ |
325 kcal | |
Zsír: | 2,3 g |
-amelyből telített zsírsavak: | 0,5 g |
Szénhidrát: | 60 g |
-amelyből cukrok: | <0,5 g |
Rost: | 15 g |
Fehérje: | 7,8 g |
Só: | 0,04 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Gluténmentes előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustár t és szezámmag ot tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország